Uutiset

Kiinassa yli 5 000 uutta koronavirustapausta – Japani vahvisti ensimmäisen kuolemantapauksen torstaina

Koronavirustapausten määrä on kasvanut voimakkaasti loppuviikon aikana. Epidemian huippua ei välttämättä nähdä vielä tässä kuussa.
Matkustajat heiluttivat lähtiessään MS Westerdam -risteilyalukselta Sihanoukvillen satamassa Kambodzhassa perjantaina. Useat muut maat käännyttivät laivan pois, koska pelkäsivät, että aluksella on koronavirustapauksia. Kuva: MAK REMISSA
Matkustajat heiluttivat lähtiessään MS Westerdam -risteilyalukselta Sihanoukvillen satamassa Kambodzhassa perjantaina. Useat muut maat käännyttivät laivan pois, koska pelkäsivät, että aluksella on koronavirustapauksia. Kuva: MAK REMISSA

Kiinan terveysviranomaiset ilmoittivat yli 5 000 uudesta koronavirustapauksesta perjantaina.

Tuoreimmassa päivityksessään Kiinan kansallinen terveyskomissio kertoi rekisteröineensä 121 uutta kuolemantapausta ja 5 090 uutta koronavirustartuntaa Manner-Kiinassa torstaina. Uusien lukujen valossa tartunnan saaneita on Kiinassa kaikkiaan 63 851.

Hoitoa saa parhaillaan noin 55 748 ihmistä. Virukseen on kuollut Kiinassa yhteensä 1 380 ihmistä.

Kiinalainen asiantuntija lausui muutama päivä sitten, että epidemia saattaa saavuttaa huippunsa vielä tässä kuussa ja sen jälkeen tasaantua. Torstaina tapausten määrä kuitenkin kasvoi voimakkaasti, ja sama jatkui perjantaina.

Uudet luvut eivät viittaa siihen, että epidemia olisi lähellä huippuaan, sanoi tartuntatautien asiantuntija Adam Kamradt-Scott Sydneyn yliopistosta.

Kamradt-Scott sanoi, että vahvistettujen tapausten tämänhetkisen kehityksen perusteella näyttää selvältä, että vaikka Kiinan viranomaiset tekevät parhaansa ehkäistäkseen koronaviruksen leviämistä, toimenpiteitä on ollut liian vähän ja niihin on ryhdytty liian myöhään.

Koronavirus on osoittautunut yhdeksi kovimmista haasteista vuosiin Kiinan hallitsevalle kommunistiselle puolueelle. Virus on rajoittanut maailman toiseksi suurinta taloutta ja johtanut lukuisten viranomaisten erottamiseen.

Japani vahvisti kuolemantapauksen

Koronavirus on levinnyt ainakin yli kahteenkymmeneen maahan ja alueelle Manner-Kiinan ulkopuolella. Tartunnan saaneita ihmisiä on satoja.

Pahimmin virus on vaikuttanut Japaniin, joka vahvisti maan ensimmäisen kuolemantapauksen torstaina. Virukseen menehtyi noin 80-vuotias nainen, joka asui lähellä pääkaupunki Tokiota.

Kyseessä oli kolmas kuolemantapaus Kiinan ulkopuolella. Aikaisemmin yksi ihminen on kuollut koronavirukseen Hongkongissa ja yksi Filippiineillä.

Tieto ensimmäisestä viruksen aiheuttamasta kuolemantapauksesta Japanissa horjutti Aasian markkinoita. Virus on vaikuttanut voimakkaasti myös Japanin talouteen, ja ulkomaisten turistien määrä on laskenut jyrkästi.

Matkustajat poistuivat risteilyalukselta

Japanin satamassa karanteenissa olevalla Diamond Princess -risteilyaluksella on vahvistettu jo yli 200 koronavirustapausta. Viranomaiset ovat kertoneet, että muutamat vanhemmat ihmiset pääsevät nousemaan maihin perjantaina.

Toinen risteilyalus MS Westerdam vietti kaksi viikkoa merellä, koska viisi maata käännytti sen pois koronavirukseen liittyvien pelkojen takia.

Lopulta Kambodzha salli aluksen rantautua Sihanoukvillen satamaan tällä viikolla. Aluksella on 1 455 matkustajaa ja 802 miehistön jäsentä. Matkustajat pääsivät poistumaan alukselta perjantaina. Kambodzhan viranomaiset keräsivät näytteitä matkustajilta, joiden teryedentilassa näkyi merkkejä flunssan oireista.

Uusimmat

Fingerpori

comic