Uutiset

Kiistellyt vene- ja moottoripyöräverot ehkä kaatumassa hallituksessa

Helsinki

Kiistellyt vene- ja moottoripyöräverot saattavat olla kaatumassa hallituksessa.

Pääministeripuolue keskusta on puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mukaan valmis luopumaan moottoripyöräverosta. Kaikkosen mukaan sekä vene- että moottoripyöräveroa on molempia syytä tarkastella, koska niden yhteydessä on ilmennyt epäkohtia lausuntokierroksella.

– Ei näistä kumpikaan mikään keskustan suosikkiveroa ole, Kaikkonen sanoo.

– Molemmissa veroissa on selvästi hankaluutensa. Hallituksen pitää nyt arvioida, että viedäänkö näitä veroja eteenpäin vai eikö viedä. Tai viedäänkö niitä muutettuina, Kaikkonen sanoo.

Kokoomuslaisista hallituslähteistä vahvistetaan Lännen Medialle, että kokoomus on valmis luopumaan sekä vene- että moottoripyöräverosta.

Myös Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho on kertonut Suomen Uutisissa, että puolue on valmis luopumaan moottoripyöräverosta.

Jos veroista päätetään luopua, tulee Kaikkosen mukaan löytyä kolmen puolueen yhteisymmärrys asiasta.

– Jos jommasta kummasta, tai molemmista luovutaan, niin vastaavia verotuloja täytyy etsiä jostain muualta, sillä ne ovat olleet osa valtion talouden tasapainottamisen ohjelmaa.

– Heitän nyt palloa talouspoliittisen ministerivaliokunnan suuntaan, että siellä tehdään järkeviä päätöksiä näiden osalta.

Hallitus on puhunut epäsuosituista veroista ja niiden mahdollisesta perumisesta säännöllisesti, viimeksi tällä viikolla. (Lännen Media)

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti