Uutiset

Kike Elomaan loikkaus harventaa hallituksen rivejä entisestään – Kaikkonen: "tällä pärjätään"

Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaan päätös loikata takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään tarkoittaa samalla sitä, että hallituksella on yksi kansanedustaja vähemmän.

Elomaa ilmoitti torstaina aamupäivällä palaavansa perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Hän kertoi, että viimeviikkoista loikkausta seurannut voimakas palaute vaikutti osaltaan päätökseen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän jakaantumisessa hallituksessa jatkava Sininen tulevaisuus (entinen Uusi vaihtoehto) on nyt vahvuudeltaan 19 kansanedustajaa aiemman 20 sijaan, jolloin koko hallituksen kansanedustajamäärä laskee yhdellä 105:een.

Eduskunnassa on kaikkiaan 200 kansanedustajaa.

Hallituspuolue kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen mukaan viime viikolla alkanut jakaantuminen jatkuu edelleen. Asetelmat hakevat vielä paikkojaan.

-Enemmistö on ohut, mutta ei tämä yksi vielä vaikuta siihen, että pitäisi alkaa arvioimaan uudelleen, sanoo Jokinen Lännen Medialle.

Pääministeripuolue keskustan ryhmäjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.) toteaa myös, että hallitus ei ole ”yhdestä äänestä kiinni”. Hän kuitenkin toteaa, että eduskuntaryhmien puheenjohtajien täytyy saada edustajat tarvittaessa saliin äänestämään hallituksen esitysten puolesta.

-Enemmistö oli muutenkin jo pienehkö mutta siitä huolimatta riittävä. Tällä pärjätään, sanoi Kaikkonen.

Hän kertoo, ettei ole kovin huolissaan siitä, loikkaako muitakin takaisin perussuomalaisiin. Hän muistuttaa, että eduskunnassa on myös kaksi edustajaa, Arja Juvonen ja Veera Ruoho, joilla ei ole ryhmä ollenkaan.

Lindström: jokainen tekee omat päätöksensä

Sininen tulevaisuus -ryhmään kuuluva työministeri Jari Lindström kertoo, että häntä ei häiritse Elomaan loikkaus takaisin perussuomalaisiin.

-Jokainen tekee omat päätöksensä, Lindström toteaa.

Hän ei halua ottaa kantaa siihen, onko heidän ryhmästään muita halukkaita palaamaan perussuomalaisiin. Itse Lindström kuitenkin kertoo pysyvänsä Sinisessä tulevaisuudessa.

Myöskään Elomaa kertoi, ettei tiedä, onko muilla Sinisen tulevaisuuden jäsenillä loikkausmietteitä.

Torstaina eduskunnassa puhunut perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei kommentoinut sitä, onko hän lähestynyt myös muitakin kansanedustajia.

-Toivomme, että sieltä jonkin verran vielä muuttoliikettä tulee, Halla-aho sanoi viitaten Siniseen tulevaisuuteen.

Elomaa kertoi eduskunnassa olleensa itse yhteydessä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaan Leena Mereen. Halla-aho oli kuitenkin lopulta antanut luvan, että Elomaa voitiin ottaa takaisin eduskuntaryhmään.

-Hänet tiedetään vilpittömäksi, rehelliseksi ja ahkeraksi ihmiseksi, juuri sellaiseksi kuin perussuomalaisten eduskuntaryhmä kaipaa, Halla-aho kommentoi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic