Uutiset

Kilometritehdas uhkaa yli puolta kaikista Nokia Technologies -työntekijöistä Suomessa

Suomen Nokia Technologies -yksikkö voi kutistua henkilömäärältään puoleen nykyisestä, jos henkilöstövähennykset toteutuvat Nokian suunnittelemalla mittakaavalla.

Tiistaina Nokia ilmoitti, että sen Technologies-liiketoimintaryhmässä käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut. Maailmanlaajuisesti yhtiö kaavailee vähentävänsä 310 työtehtävää, ja näistä 190 on Suomessa.

Nokian viestintäosastolta kerrotaan tiistaina Lännen Medialle, että liiketoimintaryhmällä on Suomessa työssä tällä hetkellä noin 300 työntekijää.

Tällöin irtisanomisissa Suomesta häviäisi noin 63 prosenttia kaikista yksikön työpaikoista.

Suomessa Nokia Technologies -liiketoimintaryhmällä on toimipisteitä Tampereella, Espoossa ja Oulussa.

Maailmanlaajuisesti Nokia Technologies työllistää noin 1 090 ihmistä. Yt-neuvotteluissa noin joka kolmas yksikön kaikista työntekijöistä on siis irtisanomisuhan alla. Nokian mukaan muut irtisanomiset tulevat kohdistumaan Britanniaan ja Yhdysvaltoihin.

 

OZO joutuu hyllylle

Nokia ilmoitti kokonaan keskeyttävänsä Ozo-3d-kameransa tuotepäivitykset.

-Virtuaalitodellisuusmarkkina ei ole kasvanut odotustemme mukaisesti, minkä takia meidän täytyy optimoida investointejamme alueella, Marja Näsi yhtiön viestinnästä kertoo Lännen Medialle sähköpostitse.

Ozo-kamera on pitkälti suunniteltu yksikön Tampereen-toimipisteessä. Aamulehti kertoi tiistaina, että koko yksikön 125 työntekijästä 90 on yt-neuvotteluiden piirissä.

Nokiasta kerrotaan, että tämän lisäksi 80 työtehtävän vähennys kohdistuu Espooseen ja noin 15 työtehtävän vähennys Ouluun.

Ozo-kamera ehti toistaiseksi olla markkinoilla vajaat kaksi vuotta. Yhtiö julkaisi kameran loppuvuonna 2015, ja sen myynti käynnistyi 2016. Edistyksellisenä pidettyä kolmiulotteista kameraa myytiin ennen kaikkea yrityskäyttöön useilla kymmenillä tuhansilla euroilla.

Sen sijaan yhtiö kaavailee keskittyvänsä entisestään terveydenhuollon alan digitaalisiin tuotteisiin.

-Nokia suunnittelee keskittyvänsä niiden liiketoimintojen kasvattamiseen, joissa näemme eniten mahdollisuuksia eli digitaaliseen terveydenhuoltoon ja brändi- ja teknologialisensointiin, Näsi vastaa.

 

Neuvottelut alkavat ensi viikolla

Nokian yt-neuvottelut käynnistyvät yhtiön mukaan tiistaina 17. lokakuuta ja kestävät kuusi viikkoa.

-Jos yhteistoimintaneuvottelut johtavat henkilöstövähennyksiin, työsuhteet tullaan päättämään vuoden 2018 alkuun mennessä, toteaa Näsi.

Yhtiö on ilmoittanut auttavansa irtisanottavia työntekijöitä oman Bridge-ohjelmansa avulla.

 

Oikaisu 10.10 klo 14.24: Juttuun korjattu kaavaillut vähennysmäärät toimipisteittäin. Alkuperäisessä jutussa luki, että vähennykset kohdistuvat tasaisesti kolmeen toimipisteeseen.

Nokian yksikkö
Nokia Technologies -liiketoimintayksikön liikevaihto oli vuonna 2016 noin 1,053 miljardia euroa.Koko konsernin liikevaihto oli noin 23,6 miljardia euroa.Yksikkö vastaa Nokian teknologiatuotteista ja valvoo osaa Nokian tavaramerkkilisenssejä.Nokia Technologies on ilmoittanut keskittyvänsä virtuaalitodellisuuden lisäksi terveysteknologiamarkkinoille.Lähde: Nokian vuosikertomus 2016 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic