Uutiset

Kilpailuvirasto taksiliikenteen muutoksista: Erittäin tervetullutta

Helsinki

Taksiliikenteeseen suunnitellut muutokset ovat erittäin tervetulleita, arvioi kilpailu- ja kuluttajaviraston pääjohtaja Juhani Jokinen.

– Meillä on hyvin voimakkaasti säännelty liikenneala. Ja nimenomaan tällaisessa taloudellisessa tilanteessa, jossa me olemme, kaikki ne menetetyt liiketoimintamahdollisuudet, joita liian tiukka sääntely aiheuttaa, ovat vain haitallisia taloduelliselle kehitykselle.

– Näin ollen uudistus on kilpailu- ja kuluttajaviraston näkökulmasta erittäin tervetullut.

Jokinen viittaa Bernerin maanantaina julkistaman liikennekaaren suunnitelmista, jotka lähtevät välittömästi lausunnoille. Esitys on tarkoitus viedä eduskuntaan jo ennen kesäkauden päätöstä.

Esityksessä taksiliikenteen hinnoittelu vapautettaisiin, taksilupien määrien rajoitukset poistettaisiin ja lupa vaadittaisiin vain yritykseltä.

Myös pienimuotoinen, alle 10 000 euron vuosittainen liiketoiminta kuljetusalalla tulisi mahdolliseksi ilman taksilupaa. Myös asemapaikkavelvoite poistuisi, eli kuskien ei tarvitsisi enää päivystää ennalta sovituissa paikoissa.

Pääjohtaja Jokinen sanoo, että uudistuksiin liittyy myös monia kysymyksiä ja yksityiskohtia, joita voidaan käyttää argumenttina lainsäädäntöhanketta vastaan.

– Esimerkiksi turvallisuuskysymykset, ja millaisia hintoja kuluttajilta tultaisiin perimään, ja millaisia kilpailurajoituksia alan toimijoiden välille voisi syntyä, kun kehitetään esimerkiksi yhteisiä lippujärjestelmiä.

Jokinen sanoo, että mahdollisia ongelmia syntyy aina näin ison reformin toteuttamisessa.

– Mutta nämä asiat ovat sellaisia, jotka pitäisi pystyä yhdessä ratkaisemaan sen sijaan, että niistä muodostuisi este kokonaisuudistukselle, jonka taloudelliset vaikutukset pidemmällä aikavälillä olisivat erittäin myönteiset ja joka luo uutta aktiviteettia yritystoimintaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti