Uutiset

Kilpeläinen ja Kattelus Kansalaispuolueen eduskuntavaaliehdokkaiksi

Kansalaispuolue on nimennyt ehdokkaikseen seuraaviin eduskuntavaaleihin puolueen puheenjohtajan Sami Kilpeläisen ja varapuheenjohtajan Piia Katteluksen.

Puolue julkaisi myös eduskuntavaalitavoitteensa. Tavoitteet käsittelevät EU:ta, sotilaallista liittoutumattomuutta, aluepolitiikkaa, maahanmuuttoa sekä muun muassa eläkkeiden nostamista.

Kansalaispuolue vastustaa EU:n integraatiokehitystä, Euroopan yhteistä puolustusta ja Natoon liittymistä. Puolue haluaa lopettaa sosiaaliturvan muilta kuin Suomen kansalaisilta.

Puolue ilmoittaa myös vastustavansa keskittämistä.

-Pääkaupunkiseudulle rakennettavat uudet yli 60 000 asuntoa ja yli 100 000 opiskelupaikkaa ovat huonoa aluepolitiikkaa, kansalaispuolueen lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Puheenjohtaja Sami Kilpeläinen sanoo, että kansalaispuolue haluaa nyt selvittää, millä alueilla se lähtee eduskuntavaaleihin omilla listoilla, ja missä se mahdollisesti tekee vaaliliittoja.

Kilpeläinen sanoo, että liittoja voitaisiin tehdä ”keskustasta oikealla olevien” puolueiden, todennäköisesti pienenpien puolueiden kanssa.

Kansalaispuolue julkaisi vaalitavoitteensa lauantaina Sotkamossa pidetyssä avoimessa kannatusjäsenten yleisessä kokouksessa.

Kansalaispuolueen puheenjohtajuudesta käytiin tämän vuoden kevään ja kesän aikana kiistaa Sami Kilpeläisen ja puolueen perustajan Paavo Väyrysen välillä.

Asiaa on käsitelty käräjäoikeudessa ja Patentti- ja rekisterihallituksessa. Kilpeläinen katsoo kiistan ratkenneen omaksi edukseen.

Paavo Väyrynen on ilmoittanut perustavansa uuden Seitsemän tähden liikkeen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic