Uutiset

Kimi Räikkönen oli kirjansa julkaisutilaisuudessa niin Kimi kuin olla ja voi

Kimi Räikkösestä kertovan kirjan julkaisu toi formulatähden hetkeksi Suomeen.
Kimi Räikkönen ja Kari Hotakainen ovat kumpikin vähäpuheisia miehiä, mutta jutustelivat vaikeuksitta julkaisutilaisuudessa.

Formulakuski Kimi Räikkönen ja kirjailija Kari Hotakainen esiintyivät rennosti valikoidulle toimittajajoukolle torstaiaamuna Katajanokalla, kun Hotakaisen kirja Tuntematon Kimi Räikkönen julkaistiin.

Kyseessä on elämänkerran tyylinen teos, jossa äänessä on sekä Räikkönen itse että hänen lähipiirinsä.

Räikkönen kertoi halunneensa, että jos hänestä tehdään kirja, sen tekee joku oikea kirjailija, eikä esimerkiksi lajissa liian sisällä oleva formulatoimittaja.

Se ei haitannut, että Hotakainen ei etukäteen tiennyt formuloista mitään.

– En mäkään tiedä kirjan kirjoittamisesta mitään, Räikkönen sanoi.

Tilaisuudessa kysyttiin, mitä hän tiesi Hotakaisesta ennen kirjaprojektia.

– Olin kuullut nimen. Olen huono lukemaan kirjoja, en lue juuri mitään.

Nyt Räikkönen on kuitenkin tutustunut Hotakaisen tuotantoon, nimittäin lukemalla hänestä itsestään kirjoitettua kirjaa edellisenä yönä. Hän pitää tekoprosessia kivuttomana ja kirjan kuvausta totuudenmukaisena.

Mitään ei sensuroitu, vaan kirjassa on muun muassa selostus Kimin 16 päivän ryyppyputkesta ja sen jälkeisestä formulakisasta. Käsittelyyn otetaan myös Räikkösen isän alkoholin käyttö ja kuolema.

Hän ei ota paineita siitä, että ihmiset pääsevät nyt näkemään privaatimman puolen ”Jäämiehestä”.

– Mua ei oikeestaan kiinnosta, jos joku tykkää tai ei.

Tällä hetkellä Räikköselle tärkeää on oma perhe, mikä tulee kirjassakin ilmi. Häneltä kysyttiin, millainen isä hän haluaa olla.

– Hyvä ja rakastava. Ei mulla ole mitään A4-paperia että tämmöinen täytyisi olla. Kaipaan sitä, että voisi mennä ihan muina miehinä vaikka Linnanmäelle ja viettää aikaa lasten kanssa. Ettei koko ajan olisi joku kysymässä ja pyytämässä nimmaria tai kuvaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti