Uutiset

Kiovassa ja Lvivissä kuultu räjähdyksiä, kertovat paikallisviranomaiset

Kansainvälisten medioiden mukaan Ukrainan puolustusministeriö on kertonut taisteluiden Mariupolista jatkuvan.
Ukrainalainen sotilas vartiossa Barvinkoven laitamilla Itä-Ukrainassa. Lehtikuva// RONALDO SCHEMIDT / AFP

Ukrainassa muun muassa pääkaupungissa Kiovassa ja Länsi-Ukrainassa sijaitsevassa Lvivissä on kuultu räjähdyksiä yön ja aamun aikana. Asiasta kertovat Kiovan ja Lvivin paikalliset viranomaiset Telegram-kanavillaan.

Kiovan pormestari Vitali Klitshko kirjoittaa, että tietoja mahdollisista haavoittuneista selvitetään parhaillaan. Hän vetosi kaupungissa oleviin, jotta nämä eivät jätä ilmahälytyksiä huomiotta. Lisäksi hän pyytää ihmisiä, jotka ovat lähteneet Kiovasta mutta nyt aikovat palata kaupunkiin, pysyttelemään turvallisissa paikoissa.

Uutistoimisto AFP:n toimittaja on kertonut iskujen kohdistuneen ainakin sotilastarvikkeita valmistavaan tehtaaseen Kiovassa. Alueelta on hänen mukaansa noussut savua ja paikalla on sekä poliiseja että sotilaita. Venäjän ulkoministeriö ilmoitti lauantaina lausunnossa iskeneensä tehtaaseen ja tuhonneensa sen tuotantotiloja.

Päivää aiemmin Venäjä varoitti kiihdyttävänsä iskuja Kiovaan, vaikka venäläisjoukot on vedetty alueelta pois.

Ukaasi tuli sen jälkeen kun Venäjän Mustanmeren-laivaston lippulaiva Moskva upposi, mikä Venäjän mukaan oli tosin seurausta tulipalosta. Ukrainan ja muun muassa Yhdysvaltain puolustusministeriön lähteiden näkemys on, että Ukrainan asevoimat aiheuttivat uppoamisen.

Guardianin mukaan myös esimerkiksi Luhanskista ja Poltavasta on tullut tietoja yöllisistä iskuista. Iskuissa on tullut myös kuolonuhreja. Ilmahälytyksiä Guardian kertoo kuullun useilla muillakin alueilla.

Kansainvälisten medioiden mukaan Ukrainan puolustusministeriö on kertonut taisteluiden Mariupolista jatkuvan ja Venäjän kutsuvan uusia taisteluyksiköitä hyökkäämään kaupunkiin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic