Uutiset

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnoista päättävät tänä vuonna Seppo Puttonen, Virpi Suutari ja Riku Rantala

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnoista päättävät Seppo Puttonen, Virpi Suutari ja Riku Rantala.
Ohjaaja Virpi Suutari valitsee tietokirjasarjan Finlandia-voittajan tänä vuonna.

Suomen Kirjasäätiö on valinnut kaunokirjallisuuden, tietokirjallisuuden sekä lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintojen palkintoraadit ja valitsijat.

 

Tietokirjallisuuden valintalautakunta julkistaa Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat maanantaina 5. marraskuuta. Lautakuntaan kuuluvat viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Vesikallio, toimittaja Tuomas Kaseva ja kirjakauppias Heli Kuvaja. Lopullisesta palkinnonsaajasta tässä kategoriassa päättää elokuvaohjaaja Virpi Suutari.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat julkistetaan keskiviikkona 7. marraskuuta. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden lautakuntaan kuuluvat lasten- ja nuortenkirjallisuudentutkija Myry Voipio, libristi Leena Kero-Taiminen ja ohjaaja Rami Saarijärvi. Lopullisesta palkinnonsaajasta päättää toimittaja, tv-tuottaja Riku Rantala.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat julkistetaan perjantaina 9. marraskuuta. Valintalautakuntaan kuuluvat kirjallisuustieteen professori Heta Pyrhönen, toiminnanjohtaja Anne Helttunen ja maajohtaja Marjo Tuomikoski. Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan valitsee kirjallisuustoimittaja, Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Seppo Puttonen.

Kirjasäätiön jokaiseen palkintokategoriaan valitsemien lautakuntien tehtävänä on nimetä vähintään kolme ja enintään kuusi ehdokasta palkinnonsaajaksi. Säätiö nimeää myös henkilön, joka valitsee ehdokkaista lopullisen palkinnonsaajan. Jokaisessa kolmessa kategoriassa palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Finlandia-palkinnot jaetaan keskiviikkona 28. marraskuuta

Uusimmat

Fingerpori

comic