Uutiset

Kivimiehistä Kiss-miehet maskeilla konsertin kunniaksi - museovirastolle idea sopii

 

VR juhlistaa hard rock -yhtye KISSin saapumista Suomeen ripustamalla Helsingin päärautatieaseman Lyhdynkantajille eli kivimiespatsaille kasvomaalaukset.

– Idea syntyi markkinointityön tiimellyksessä kumppanien kanssa ideoidessa. Kivimiehethän ovat rockia (engl. rock= kivi), ja siksi KISS-naamiot heille sopivat, toteaa VR:n markkinointipäällikkö

Outi Lahtinen.

Maailmankuulu mustavalkoisista maskeistaan tunnettu yhtye esiintyy Helsingissä 4 .toukokuuta. Naamarit kiinnitetään kivimiehille ennen vappua ja pidetään esillä perjantaihin 5. toukokuuta asti.

Maskeja ei maalata kivisiin kasvoihin, vaan neljä yhtyeen fania pääsee maalaamaan 3D-tulostettuun naamariin jonkun KISSin jäsenen kasvomaalauksen.

Museoviraston kulttuuriympäristön osastonjohtaja

Mikko Härö

sanoo, että naamari-idea saa viraston hyväksynnän.

– Olemme keskustelleet asiasta VR:n kanssa, ja koska kyseessä on lyhytaikainen naamio eikä veistoksia vahingoiteta, se meille sopii. Kyseessä ei ole pyhäinhäväistys, ja henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ryppyotsaisuus ei aina ole tarpeen, hän toteaa.

Tilanne olisi toinen, jos kyseessä olisi tiettyä henkilöä esittävä patsas.

– Silloin rajat ovat tiukemmat; henkilöä ei saa loukata, hän lisää.

Museovirasto vastaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ympäristön, arkeologisen kulttuuriperinnön ja rakennusperinnön sekä kulttuuriomaisuuden suojelusta yhdessä muiden viranomaisten ja muun museolaitoksen kanssa.

– Helsingin päärautatieasema on maailman kauneimpien asemarakennusten joukossa. Tämä naamiointi saanee huomion kiinnittymään rakennukseen, ja se on aina hyvä asia, Härö lisää.

Kuvanveistäjä

Emil Wikströmin

luomat maapallovalaisimia kantavat kivimiehet symboloivat asemaa ja junaliikennettä. Ne ovat esiintyneet aiemminkin VR:n markkinoinnissa, ja suomalaiset ovat oppineet tuntemaan ne VR:n tunnuksina.

Aseman on suunnitellut

Eliel Saarinen.

Aseman läpi kulkee päivittäin noin 200 000 ihmistä. Heistä puolet on junamatkustajia ja puolet ohikulkijoita ja aseman muiden palvelujen käyttäjiä.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic