Uutiset

Kohusaarnaaja Jalovaaran tulot aiemmalla tasolla

Kohusaarnaaja Pirkko Jalovaaran verotettavat tulot vuonna 2016 olivat 77 034 euroa. Summa koostui kokonaisuudessaan ansiotuloista.

Jalovaaran tulot ovat samalla tasolla kuin vuonna 2014, mutta pienenneet jonkin verran vuosikymmenen alun jälkeen. Vuosina 2012–2013 Jalovaara pääsi yli 100 000 vuosittaisiin ansiotuloihin.

Jalovaara tuomittiin keväällä Helsingin käräjäoikeudessa kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen rahankeräysrikoksesta. Käräjäoikeuden mukaan Rukousystävät ry oli käyttänyt keräämiänsä varoja sille myönnetyn rahankeräysluvan vastaisesti muun muassa Jalovaaran palkkoihin. Jalovaara tuomittiin menettämään rikoshyötynä valtiolle yli 160 000 euroa.

Jalovaara on valittanut tuomiosta ja hovioikeus on ottanut sen käsittelyyn. Tapausta puitaneen hovissa ensi vuonna.

Toisen tänä vuonna paljon otsikoissa olleen saarnaajan, Patrick Tiaisen, ansiotulot olivat huomattavasti matalammat, 27 957 euroa. Pääomatuloja hän sai lisäksi viisi euroa.

Tiainen perusti Uskon sana -seurakunnan vuonna 2014, mutta erosi keväällä sen johtajuudesta ja vetäytyi julkisuudesta sen jälkeen, kun hänen avioliiton ulkopuolinen suhteensa tuli ilmi ja hän joutui vakavaan auto-onnettomuuteen.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic