Uutiset

Koiran pito maksaa yli tonnin vuodessa – Pentujen hinnat muutamista satasista 2500 euroon

Korona-aikana koirien kysyntä on kasvanut. Lemmikkiä ei kuitenkaan pidä ottaa ilman perusteellista harkintaa.
Koiran hankkiminen tarkoittaa pitkäaikaista sitoutumista. Kuva: Lassi Puhtimäki
Koiran hankkiminen tarkoittaa pitkäaikaista sitoutumista. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koirien omistajat arvioivat vakuutusyhtiö LähiTapiolan teettämässä kyselyssä koiran vuosittaisten pitokulujen nousevan yli 1 500 euroon.

– Reilu satanen kuussa kuulostaa ihan osuvalta summalta, jos kyseessä on pieni koira tai vaihtoehtoisesti iso ja terve koira. Kaikki riippuu kuitenkin koiran rodusta, iästä ja terveydestä sekä siitä, mitä lemmikin kanssa tehdään. Ruoka on pysyvä menoerä ja tarvikkeita tulee hankkia silloin tällöin. Lisäksi pitää muistaa rokotukset ja esimerkiksi trimmausta vaativilla koirilla trimmaukset, eläinlääkäri Eva Kaisti LähiTapiolasta luettelee.

Koiran hankintabudjettina vastaajat pitävät runsasta tuhatta euroa. Eva Kaisti kuitenkin muistuttaa rotukoirien hintojen saattavan nousta jopa noin 2 500 euroon. Sekarotuisen koiran taas voi saada muutamilla satasilla.

Koiran hankkiminen tarkoittaa pitkäaikaista sitoutumista, sillä koirat voivat elää reilusti yli kymmenvuotiaiksi. Eläinlääkäri Eva Kaisti korostaa pitkän harkinnan merkitystä ennen koiran ottamista.

– Esimerkiksi nyt korona-aikana on nähty todellinen lemmikkibuumi. Koirankasvattajat ovat kertoneet kasvaneesta kysynnästä ja ihmiset ovat ostaneet enemmän muitakin lemmikkejä. Kotona vietetty poikkeusaika konkretisoi koiran tuomat ilot, mutta lemmikille on löydyttävä aikaa myös korona-ajan jälkeen. Toivottavasti emme näe lähivuosina enemmän koirien hylkäyksiä tai sitoumuksen yllättämiä omistajia.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic