Uutiset

Kokoomuksen Jokinen: Täysipäinen oikeusministeri on tärkeämpi kuin kokopäiväinen

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kalle Jokinen ei innostu sosiaalidemokraattien ehdotuksesta nimittää hallitukseen kokopäiväinen oikeusministeri.

– Kokoaikaista tärkeämpi on täysipäinen oikeusministeri ja sellainen meillä on, Jokinen hehkutti.

Sosiaalidemokraattien Ville Skinnari vaati lainvalmistelulle sen edellyttämät resurssit ja kokopäiväinen oikeusministeri, kun eduskunta keskusteli tänään hallituksen lainsäädännön tasosta.

Hallinnon kehittämisestä vastaava kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) ei olisi heti perustamassa parlamentaarisia komiteoita lainsäädännön valmistelun tueksi. Keskustan kansanedustaja Tapani Tölli ehdotti komiteatyöskentelyn ottamista uudelleen käyttöön yhteiskunnallisesti merkittävissä laajakantoisissa yli vaalikauden menevissä hankkeissa.

– Aikojen kuluessa ollut paljon parlamentaarisia komiteoita, mutta voi olla, että sellaisessa roolissa kuin ne olivat, ne eivät istu tähän, Vehviläinen sanoi.

Eduskunnan entisen pääsihteerin, varatuomari Seppo Tiitisen johtama työryhmä miettii parlamentaarisen komitean työn kehittämistä. Vehviläisen mukaan maaliskuun lopun jälkeen voidaan arvioida Tiitisen työryhmän työtä. (Kirsi Turkki, Aki Taponen Lännen Media)

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti