Uutiset

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen hakee Suomen vaikutusvaltaisimman virkamiehen paikkaa

Valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi pyrkivät myös muun muassa alivaltiosihteeri Päivi Nerg ja ylijohtaja Leena Mörttinen.
Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen oli aiemmin sdp:n jäsen. Kuva: Silja Viitala/arkisto
Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen oli aiemmin sdp:n jäsen. Kuva: Silja Viitala/arkisto

Kokoomuksen toisen kauden kansanedustaja, valtiotieteen tohtori Juhana Vartiainen hakee Martti Hetemäen seuraajaksi valtiovarainministeriön kansliapäällikkönä. Ennen poliittista uraansa Vartiainen oli Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja.

Vartiainen oli sdp:n jäsen vuosina 1975–2015, mutta erosi puolueesta ja lähti kokoomuksen ehdokkaaksi vuoden 2015 eduskuntavaaleihin. Puolueen vaihdosta hän perusteli sillä, että sdp oli jäänyt hänen mielestään ay-liikkeen vangiksi.

Kansliapäällikön virkaa hakivat myös valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Päivi Nerg, valtiovarainministeriön ylijohtaja Leena Mörttinen, valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattori Markus Sovala, Suomen Pankin neuvonantaja Lauri Kajanoja sekä tradenomi Piotr Marko Lehtonen.

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö johtaa, kehittää ja valvoo valtiosihteerinä ministeriön ja sen hallinnonalan toimintaa. Viran haltijaa on kuvailtu Suomen vaikutusvaltaisimmaksi virkamieheksi.

Virka täytetään viiden vuoden määräajaksi. Uusi valtiosihteeri aloittaa työnsä maaliskuussa.

Nykyinen valtiosihteeri Martti Hetemäki ei hakenut jatkokautta.

Edit: Juttua päivitetty kello 15.15 hakuajan päättymisen jälkeen.

Uusimmat

Fingerpori

comic