Uutiset

Kokoomuksen oikeusministeriksi vahvoilla Antti Häkkänen

Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen tulee kolme uutta ministeriä. Hallitus päätti puolivälineuvottelujensa päätteeksi tiistai-iltana kasvattaa ministerien määrää. Uusien ministerien nimistä ei ole vielä tietoa, vaan jokainen puolue päättää niistä itse. Kokoomus saa oikeusministerin salkun, perussuomalaisille tulee kulttuuri- ja urheiluministerin salkku eli opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) salkku jaetaan kahtia. Keskusta jakaa todennäköisesti maatalous- ja ympäristöministerin salkun kahtia.

Ministerien määrän kasvattaminen lähti liikkeelle perussuomalaisten tilanteesta. Puolueen kesäkuussa valittavalle uudelle puheenjohtajalle tarvitaan ministerin paikka hallituksessa. Puheenjohtajan tehtävästä luopuva Timo Soini haluaa jatkaa ulkoministerinä. Ministerien määrän lisäämistä on puoltanut myös se, että oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) jäi maaliskuussa parin viikon sairauslomalle työuupumuksen vuoksi. Lindströmin salkkua on yleisesti pidetty kohtuuttomana.

Sipilän vuonna 2015 nimitetyssä keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen hallituksessa on 14 ministeriä. Nyt ministerien määrä siis nousee 17:ään.

Yhdistelmäsalkut syntyivät hallitusneuvotteluissa 2015, kun pääministeri Juha Sipilän vaatimuksesta ministerien ja heidän avustajiensa määrää vähennettiin.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) yhdistelmäsalkku on myös raskas. Keskustan järjestelyissä Kimmo Tiilikaisesta on tulossa todennäköisesti ympäristöministeri. Maatalousministeriksi nimitetään suurella todennäköisyydellä Pertunmaalta kotoisin oleva maanviljelijä ja maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä.

Nihkein ministerien määrän lisäykselle oli alunperin kokoomus, joka on kokenut, että Sanni Grahn-Laasosella ei ole liikaa töitä. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on painottanut Lännen Median haastattelussa, että salkkujen uusjaon pitää olla tasapainossa, jos sellaiseen ryhdytään. Kokoomus saa nyt havittelemansa oikeusministerin salkun.

Kokoomuksen ministerinimien listalla on vahvoilla puolueen varapuheenjohtaja, kokoomusnuorten entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen. Hän on Mäntyharjulta kotoisin oleva lakimies. Hallitukseen on kaivattu juridista osaamista. (Kirsi Turkki -Lännen Media)

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic