Uutiset

Kokoomuksen Orpo uusista vaaleista: En vielä alkaisi lentokoneen moottoreita lämmittelemään

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mielestä siinä ei ole mitään uutta, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) välyttää uusia vaaleja, jos sote- ja maakuntauudistus kariutuu.

-Sosiaali- ja terveyspalvelujen reformi on hallituksen suurin uudistus. Jos hallitus ei siinä onnistu, se ei ole toimintakykyinen, ja silloin on vakavan harkinnan paikka.

-Mutta mitä tulee uusiin vaaleihin, ne ovat eduskunnan ja presidentin käsissä. Jätetään ne pohdinnat pois, Orpo sanoi eduskunnassa mennessään eduskuntaryhmän kokoukseen.

Hän muistutti, että sote-uudistusta on käsitelty hallitusohjelmaneuvotteluista lähtien lähes viikoittain.

-Eduskuntaryhmä on kaikissa vaiheissa hyväksynyt päätökset yksimielisesti. Uudistus pitää viedä maaliin, koska se on niin tärkeä suomalaisten palvelujen turvaamisessa, että olemme sitoutuneet siihen.

Orpo painotti, että nyt on kysymys kokoomuksen yhden kansanedustajan Elina Lepomäen julki tuomasta mielipiteestä sote-uudistusta vastaan.

-Siitä ei pidä tehdä liian suurta numeroa. Onhan tässä matkan varrella hallituskumppaneidenkin riveissä paljon erilaisia kannanottoja. En minä tästä vielä lentokoneen moottoreita lämmittelemään alkaisi.

Orpo myönsi, että sote-uudistuksen pohjana oleva maakuntauudistus on kokoomuslaisille ollut vaikea pala.

-Me näemme sen osana isoa kokonaisuutta. Silloin on pakko niellä myös kompromisseja. Toisaalta taas olemme erittäin tyytyväisiä sote-uudistukseen ja valinnanvapauteen, joka tulee toteutumaan täysipainoisesti perustasolla sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Orpo otti kantaa myös väitteisiin, että kokoomusta johdettaisiin kahdelta pallilta, joista toinen kuuluu Helsingin pormestari Jan Vapaavuorelle (kok.).

-Vapaavuorella ei ole mitään asemaa kokoomuksen keskeisissä päätöksentekoelimissä. Hän on Helsingin pormestari ja toimii siitä näkökulmasta. Hänellä on siihen täysi oikeus. Kokoomusta johdetaan eduskuntaryhmän huoneesta ja puoluetoimistosta. Se on selvä asia, Orpo painotti.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti