Uutiset

Kokoomuksen Orpo vaatii hallitusta toteuttamaan tuloveronkevennykset jo ennen syksyn palkkakierroksia – "onnistunut ajoitus voimaantulolle olisi tammikuu"

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puolue- ja ryhmäjohdon kesäkokouksessa Maarianhaminassa 17. elokuuta 2022. Kuva: Roni Rekomaa

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii hallitusta muuttamaan linjaansa syksyn budjettiriihessä. Hänen mielestään hallituksen tulisi toteuttaa tuloverotuksen keventäminen jo nyt eikä odottaa syksyn palkkakierroksia.

– Onnistunut ajoitus veronkevennysten voimaantulolle olisi jo tammikuu, sillä tuolloin Suomen talous voi jo olla laskusuhdanteessa, Orpo sanoi puhuessaan kokoomuksen puolue- ja ryhmäjohdon kesäkokouksessa Maarianhaminassa.

Työn verotusta tulee kokoomuksen mielestä keventää tasaisesti kaikilta. Orpo kuvaili verotuksen keventämistä rakenteelliseksi kasvu-uudistukseksi, joka sopisi tähän hetkeen erinomaisesti.

– Se parantaisi ostovoimaa ja lisäisi työnteon kannustimia, Orpo sanoi.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) on ollut sitä mieltä, että ansiotuloverotuksen kevennys olisi mahdollista vain, jos voidaan olla varmoja, että työmarkkinajärjestöt sopivat järkevästä palkkaratkaisusta syksyllä. Hän on korostanut myös, että mahdollinen veronalennus kannattaisi toteuttaa vasta, jos taantuman uhka Suomessa suurenee.

Uusimmat

Fingerpori

comic