Uutiset

Kokoomuksen puoluekokous siirtyy syyskuuhun koronaviruksen takia

Uusi päivämäärä on 4.–6. syyskuuta Porissa. Moni puolue siirtää kesäkokouksiaan.
Kokoomuksen puoluekokous siirtyy kesäkuulta syyskuuhun. Puheenjohtaja Petteri Orpo on vahvoilla jatkokaudelle. Kuva: Mauri Ratilainen
Kokoomuksen puoluekokous siirtyy kesäkuulta syyskuuhun. Puheenjohtaja Petteri Orpo on vahvoilla jatkokaudelle. Kuva: Mauri Ratilainen

Kokoomuksen Porissa järjestettävä puoluekokous siirtyy syyskuulle.

Kokoomuksen puoluehallitus päätti maanantaina, että puoluekokous siirtyy kolmella kuukaudella koronavirustilanteen vuoksi. Kokouspaikkana on Pori, ja päivämäärät ovat 4.–6. syyskuuta.

Perusteena siirrolle on kokousvieraiden turvallisuus, jota ei voitaisi koronavirustilanteessa taata.

Kokoomuksen puoluekokouksessa puheenjohtaja Petteri Orpolle ei toistaiseksi ole tullut haastajaa, mutta varapuheenjohtajien paikkoja tavoittelevat monet kansanedustajat.

Kansanedustajat Elina Lepomäki, Mari-Leena Talvitie, Anna-Kaisa Ikonen ja Antti Häkkänen tavoittelevat pestejä. Talvitie ja Häkkänen ovat jo varapuheenjohtajia. Varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen ei ole ehdolla.

Elina Lepomäki pyrki aikanaan puolueen puheenjohtajaksi, mutta ei nyt haasta Orpoa, vaan hakee varapuheenjohtajuutta. Ensimmäisen kauden kansanedustaja Anna-Kaisa Ikonen on ollut Tampereen pormestari.

Muutkin siirtävät kokouksiaan

Myös monet muut puolueet suunnittelevat kesän puoluekokousten siirtämistä syksyyn.

Perussuomalaiset, vihreät ja rkp ovat jo kertoneet siirtävänsä kokouksiaan. Vihreät kokoontuvat 5.–6. syyskuuta Joensuussa. Perussuomalaiset ovat koolla 26.–27. syyskuuta Rovaniemellä.

Sdp:n puoluekokouksen aikataulu on edelleen auki. Kokouksessa on tarkoitus valita pääministeri Sanna Marin (sd.) puolueen puheenjohtajaksi Antti Rinteen tilalle. Nyt kokouspäivät ovat Tampereella 12.–14. kesäkuuta.

Uusimmat

Fingerpori

comic