Uutiset

Kokoomus sanoo uudistuneensa – toiveissa suomalainen EU:n komission puheenjohtaja

-Kokoomus on uudistunut tämän viikonlopun jälkeen. Meillä on uusi periaateohjelma. Haluamme toteuttaa perhevapaauudistuksen, kaksivuotisen esiopetuksen, vahvistaa peruskoulua ja uudistaa translain, sanoo varapuheenjohtajan paikkansa uusinut Sanni Grahn-Laasonen., sanoo varapuheenjohtajan paikkansa uusinut Sanni Grahn-Laasonen.

Uudessa periaateohjelmassaan kokoomus painottaa uskoa tulevaisuuteen, empatiaa, sivistystä sekä luonnonsuojelua. Ohjelmassa annetaan lisäksi vahva tuki demokratialle, vahvalle oikeusvaltiolle, markkinataloudelle sekä ihmisoikeuksien kunnioittamiselle.

-Ennen kaikkea uskomme ihmisen hyvyyteen, myötätuntoon ja empatiaan, ohjelmassa sanotaan.

Tuore kokoomuksen puoluejohto piti ensimmäisen lehdistötilaisuutensa yhdessä sen jälkeen, kun puolueen Turun puoluekokous loppui sunnuntaina alkuiltapäivästä.

Paikalla olivat puoluevaltuuston uusi puheenjohtaja Aura Salla, puolueen varapuheenjohtajat Antti Häkkänen, Sanni Grahn-Laasonen sekä Mari-Leena Talvitie sekä lauantaina jatkokaudelle valittu puheenjohtaja Petteri Orpo.

Perussuomalaisten kanssa ei hallitukseen

Orpo pitää yhä selvänä, ettei kokoomus voisi nykyisin tehdä hallitusyhteistyötä Perussuomalaisten kanssa.

-Sellaista kehitystä ei ole Perussuomalaisissa näkynyt, että voisimme tehdä toisenlaisen linjauksen kuin viime kesänä, jolloin katsoimme, ettemme voi olla samassa hallituksessa Perussuomalaisten kanssa heidän Jyväskylän puoluekokouksensa jälkeen. Heille on toki annettava mahdollisuus muutokseen, Orpo sanoi.

Kokoomuksen uudet linjaukset ovat kallellaan ennemmin liberaaliin kuin konservatiiviseen suuntaan. Orpo pitää kuitenkin yhteistyötä esimerkiksi kristillisdemokraattien kanssa yhä mahdollisena.

-Toivon, että meillä on kristillisdemokraattien kanssa tiiviimpää yhteistyötä. Meillä on yksittäisiä arvoja, jotka ovat erilaisia, mutta yhä myös paljon yhteistä. Olemme esittäneet kristillisdemokraatteja Euroopan kansanpuolueeseen, Orpo sanoi.

Orpo toivoo, että marraskuussa Suomessa kokoontuva Euroopan kansanpuolue eli EPP voisi saada suomalaisen ehdokkaan seuraavaksi EU:n komission puheenjohtajaksi.

-Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin nimet ovat olleet esillä eurooppalaisessa keskustelussa. Toivon, että tehtävään olisi suomalainen ehdokas, hän mietti.

Klo 16.40 muokattu Sanni Gtrahn-Laasosen kommenttia, joka aloittaa jutun.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic