Uutiset

Kokoomus väläyttää äänestystä Rinteen ja Paateron luottamuksesta – Orpo: Ovatko ministerit puhuneet totta eduskunnan edessä?

Oppositiopuolueen puheenjohtaja suomii Antti Rinteen ja Sirpa Paateron sanomisia postikiistassa.

Kokoomus harkitsee luottamusäänestystä joko kahden ministerin tai koko hallituksen asemasta. Asiasta kertoo puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) blogissaan.

Orpo kutsuu Postin tilannetta sekavaksi ja vaatii, että tapahtumista on saatava julkisuuteen totuus. Hän viittaa erityisesti pääministeri Antti Rinteen (sd.) ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) sanomisiin postikiistan aikana.

Oppositiojohtaja kysyy myyn muun muassa, milloin ministerit saivat tietää Postin pakettilajittelijoita koskevasta liikkeenluovutuksesta ja antoivatko he tukensa suunnitelmille.

Kohde ei suoraan selviä

Lisäksi Orpo nostaa esille Ilta-Sanomien väitteen, jonka mukaan Rinne olisi ohjeistanut postikiistaa viikonloppuna sovitelleen selvitysryhmän kokoonpanon. Pääministerin mukaan hallituksella ei kuitenkaan ole roolia työmarkkinariidassa.

– Kuka tässä maassa oikein johtaa omistajapolitiikkaa: omistajaohjausministeri vai pääministeri? Orpo kysyy.

Hänen mukaansa äyttää siltä, että ministerit ovat sekaantuneet Postin operatiiviseen toimintaan.

– Viimeisimpänä, mutta samalla vakavimpana kysymyksenä asianomaisille on minun pakko kysyä: ovatko ministerit puhuneet totta eduskunnan edessä? oppositiopuolueen puheenjohtaja summaa.

Hän sanoo, että kokoomuksen on harkittava ”luottamusäänestystä ministerien asemasta”. Blogitekstistä ei suoraan selviä, tarkoitetaanko tällä hallituksen luottamusta mittaavaa välikysymystä vai suoraan yksittäisiin ministereihin kohdistuvaa luottamusäänestystä.

Kyse olisi todennäköisesti jälkimmäisestä.

– Seuraamme tilanteen kehittymistä, mutta ministerien luottamuksestahan tässä on kyse, Orpo täsmentää Lännen Medialle.

Päivitetty klo 20.43: Lisätty Petteri Orpon täsmentävä kommentti.

Uusimmat

Fingerpori

comic