Uutiset

Kokoomus valitsi valtuustonsa puheenjohtajaksi Aura Sallan neljän viidesosan erolla

Aura Salla on uusi kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja eli hänellä on roolia muun muassa siinä, miten kokoomuksen kentän ääni kuuluu kokoomuksen johdon päätöksenteossa.

Salla voitti vaalin todella niukasti. Toinen ehdokas Heikki Autto sai 333,2 ääntä ja Salla sai 334 ääntä. kokoomuksen äänestymuodossa on olemassa myös äänten murto-osia niiden puolueyhdistysten osalta, joiden äänimäärä ei riitä kokonaisiin ääniin.

Voitto ratkesi näin neljän viidesosan erolla, mikä saattaa olla niukin ero puoluevalintojen historiassa.

Lappeenrannasta kotoisin oleva Salla on EU:n komissiossa sen puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin erityisneuvonantajatiimissä Brysselissä. Aura Salla on vastaava tiimin vetäjä ja viestintäneuvonantaja. Tätä ennen hän oli komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen tiimissä.

Salla on syntynyt 1984 Lappeen­rannassa. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Sotilasarvoltaan hän on reservin kersantti. Harrastuksina ovat muun muassa matkustaminen ja juokseminen.

-Puoluevaltuusto on tärkein puolueen päättäjä puoluekokouksen jälkeen. Haluan kiertää kaikissa piireissä ja oppia tuntemaan teidät kaikki ja tuntemaan ajatuksenne politiikasta, Salla sanoi valintansa jälkeen. On tärkeätä, että menemme eteenpäin yhtenäisinä, Salla sanoi valintansa jälkeen.

Niukasti kisan hävinnyt Heikki Autto on vuonna 1984 syntynyt rovaniemeläinen hallintotieteiden maisteri ja Lapin yliopiston yhteyspäällikkö. Hän on lisäksi Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Hän on ollut kansanedustajana 2011–2015.

Autto tuli kisaan mukaan vasta lauantaina, kun useat kokoomuspiirit olivat häntä ehdokkaaksi kysyneet.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic