Uutiset

Kokoomusministerit etsivät ulkopuolisia virikkeitä Tampereella

Joukko ulkopuolisia asiantuntijoita evästää tänään Tampereella kokoontuvia kokoomusministerejä.

– Ministerikokoukseen on etsitty puhujia hyvin ennakkoluulottomasti, kertoo kokoomuslainen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Grahn-Laasosen mukaan ideana on saada ulkopuolisia, uusia virikkeitä syksyn suunnitelmien pohjaksi ja kokoomuksen tulevaisuuden suuntaviivoiksi.

Maanantaina kokoomuksen ministerikokous kävi Jyväskylässä läpi valtion ensi vuoden budjettiesitystä, Tampereella pohjustetaan syksyn ratkaisuja.

Kokoomusministereille puhuvat työllisyydestä Heikki Räisänen työ- ja elinkeinoministeriöstä, tuottavuudesta ja osaamisesta Niku Määttänen Etlasta, köyhyydestä Juho Saari Tampereen yliopistosta ja kestävästä kehityksestä Oras Tynkkynen Sitrasta.

Vihreiden entinen kansanedustaja ja Sitrassa nykyisin neuvonantajana toimiva Tynkkynen kertoo puhuvansa kokoomusministereille tehokkaista tavoista edistää kestävää kehitystä.

– Tarkastelen erityisesti ekologisen verouudistuksen jatkamista, ympäristölle haitallisten tukien karsimista, uusiutuvan energian huutokauppaa ja kiertotalouden toimintaohjelmaa, Tynkkynen kertoo.

Ennen asiantuntijoiden kuulemista kokoomusministerit ja ryhmäjohto tapasivat tamperelaisia viileällä ja tuulisella Laukontorilla.

Isä ja poika Markku ja Lauri Knuutila olivat tulleet Laukontorille jututtamaan erityisesti opetusministeri Grahn-Laasosta. Tampereen yliopistoon juuri pyrkinyt Lauri Knuutila kyseli ministeriltä, voisiko Suomen yliopistoihin tulla eurooppalainen malli, jossa korkeakouluihin pääsevät käytännössä kaikki ja vasta myöhemmin tehdään opiskelijoiden karsinta. Grahn-Laasonen vastasi näkevänsä eurooppalaisessa järjestelmässä sekä plussia että miinuksia.

Kokoomuksen kansalaistapaamiset jatkuvat illalla ympäri Pirkanmaata muun muassa Pirkkalassa, Sastamalassa ja Ylöjärvellä.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti