Uutiset

Kokoontumisrajoituksiin ei tule muutoksia lokakuussa – Tapahtumissa on noudatettava turvavälejä ja huolehdittava hygieniasta

Tartuntatautitilanne Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella vaihtelee sekä paikallisesti että ajallisesti. Koronatartuntojen määrä on Suomessa kasvussa. Suomessa on todettu 149 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on THL:n mukaan todettu 502 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.
Suomalaiset ovat saaneet kokoontua kesällä ja syksyllä vapaammin kuin keväällä, jolloin rajoitukset olivat tiukkoja. Kuva on Manse PP:n heinäkuisesta kotidebyytistä miesten Superpesiksestä. Kuva: PETRI HUHTINEN / arkisto
Suomalaiset ovat saaneet kokoontua kesällä ja syksyllä vapaammin kuin keväällä, jolloin rajoitukset olivat tiukkoja. Kuva on Manse PP:n heinäkuisesta kotidebyytistä miesten Superpesiksestä. Kuva: PETRI HUHTINEN / arkisto

Aluehallintovirasto Länsi-Suomessa ja Sisä-Suomessa ei ole tehnyt muutoksia nykyisiin kokoontumisrajoituksiin. Sama pätee Pohjois-Suomeen ja Lappiin sekä Itä-Suomeen.

Itä-Suomen aluehallintoviraston tiistaiaamuisen tiedotteen mukaan yli 50 hengen yleisötilaisuuksia voi järjestää lokakuussakin sekä sisätiloissa että alueellisesti rajoitetuissa ulkotiloissa.

Tilaisuuksissa on kuitenkin varmistettava turvavälit ja riittävä hygienia.

Myös muutosten mahdollisuus on olemassa. Jos tautitilanne muuttuu äkillisesti, kunnat voivat tehdä tarkempia rajoituksia.

Koronavirustilanne ei ole laantunut

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto korostaa tiedotteessaan, että koronavirustilanne ei ole laantunut.

Viime viikkojen aikana on todettu yhä enemmän kotimaasta peräisin olevia laajoja tartuntaryppäitä ja joukkoaltistumisia, jotka ovat johtaneet jatkotartuntoihin. Joukkoaltistumisten ja taudin leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa sellaisissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontaktiin keskenään.

Tiedotteen mukaan tapahtuman turvallisuus varmistetaan noudattamalla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä opetus- ja kulttuuriministeriön 21. syyskuuta päivittämää ohjeistusta.

Ohjeissa edellytetään muun muassa, että osallistujien tai seurueiden välille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseen. Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.

Lisäksi järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Tartuntatautitilanne Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella vaihtelee sekä paikallisesti että ajallisesti.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä todettujen tartuntojen määrä on lisääntynyt syyskuun aikana. Muissa Länsi- ja Sisä-Suomen alueen sairaanhoitopiireissä tilanteen voi vielä katsoa sijoittuvan perustasolle.

Etenkin Pirkanmaan ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirien alueilta saadun tiedon mukaan suuri osa altistumisista on liittynyt tilanteisiin, joissa on kokoontunut suuri joukko ihmisiä.

Tartuntatapaukset kasvussa, matkustamista saatetaan rajoittaa uudelleen

Suomessa on todettu 149 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiistaina. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 502 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Lisääntyneet tartuntamäärät naapurimaissa voivat vaikuttaa matkailuun siten, että karanteenivelvoitteiden piiristä vapautetut maat kuten Ruotsi ja Viro asetetaan uudestaan matkustusrajoitusten piiriin.

Juttua on täydennetty klo 14.05. Juttuun on lisätty tietoa tartuntamääristä.

Uusimmat

Fingerpori

comic