Uutiset

Kolme venäläistä journalistia tapettiin Keski-Afrikassa – tuntemattomat hyökkääjät iskivät uhreja kuljettaneeseen autoon

Kolmen journalistin ruumiit löydettiin Keski-Afrikassa sijaitsevan Sibutin kaupungin lähettyviltä myöhään maanantai-iltana paikallista aikaa .

Sibutin kaupunki sijaitsee noin 200 kilometriä maan pääkaupungista Banguista.

Sibutin pormestarin Henri Depelen mukaan toistaiseksi tunnistamattomat aseistetut miehet väijyivät journalisteja pusikoissa ja hyökkäsivät sitten heitä kuljettaneen auton kimppuun.

Keski-Afrikan tasavallan presidentin puhemies Albert Yaloke Mokpeme totesi Reutersin mukaan, että kolme löytynyttä ruumista vaikuttivat olevan eurooppalaisen näköisiä, mutta puhemies ei ollut varma ruumiiden kansallisuudesta tai alkuperästä.

Venäläisen RT-kanavan tietojen mukaan tapetut miehet ovat venäläinen journalisti Orhan Dzhemal, ohjaaja Aleksandr Rastorguyev sekä kameramies Kirill Radchenko.

Uutiskanava uskoo, että journalistit ovat saattaaneet olla tekemässä ohjelmaa maassa toimivista venäläisistä palkkasotilaista.

BBC:n mukaan Keski-Afrikka on kärsinyt jatkuvista levottomuuksista, ja monet sotilasryhmittyvät ja rosvojoukot ovat aktiivisia maassa, joka on yksi maailman köyhimpiä valtioita.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic