Uutiset Helsinki

Kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään samanikäisen kaverinsa murhasta Helsingissä

Poliisin mukaan henkirikos tapahtui viime perjantaina. Kuollut poika löytyi vasta viime maanantaina.
Helsingin poliisi tutkii 16-vuotiaan pojan murhaa, jonka tekijöiksi epäillään kolmea samanikäistä poikaa. Kuva: Silja Viitala
Kuva: Silja Viitala

Helsingin poliisi tutkii poikkeuksellista henkirikosta, jossa kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään samanikäisen toverinsa murhasta.

Poliisi tiedotti asiasta keskiviikkona. Poliisi aikoo esittää kolmea nuorukaista vangittaviksi huomenna torstaina.

Poliisi epäilee, että rikos tapahtui viime perjantaina Helsingin Koskelan sairaalan lähistöllä. Uhri löydettiin vasta maanantaina.

Nuoret tunsivat toisensa entuudestaan.

– Poliisin tämän hetken tiedon mukaan kaikki kolme epäiltyä poikaa ovat osallistuneet väkivaltaan tavalla tai toisella. Toistaiseksi poliisilla ei ole tiedossa teolle mitään motiivia, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan he olivat perjantaina ennen tekoa viettämässä yhden epäillyn syntymäpäiviä, ja kaikki olivat nauttineet alkoholia. Muista päihteistä poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa.

– Uhriin on tilanteessa kohdistettu eri puolille kehoa vakavaa ja pitkäkestoista väkivaltaa, jonka katsotaan olleen erityisen raakaa ja julmaa. Poliisi ei avaa tekotapaa tässä vaiheessa tarkemmin, koska esitutkinta ja tapahtumien selvittäminen on vasta alkuvaiheessa.

Epäillyillä ei poliisin mukaan ole rikostaustaa.

Poliisi kertoo kuulustelleensa epäiltyjä. Pojat ovat myöntäneet osallistuneensa kaverinsa pahoinpitelyyn.

Kuulusteluissa pojat ovat kertoneet, että kesken pahoinpitelyn joku paikalle osunut nainen olisi huutanut pojille jotakin. Poliisi pyytää tätä naista tai muita teosta tietäviä ilmoittamaan tietonsa poliisille joko sähköpostitse nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla virka-aikana numeroon 029 547 1200.

Uusimmat

Fingerpori

comic