Uutiset

Kommentti: Haatainen yrittää presidentiksi Tarja Halosen teemoilla haastamalla vallitsevia kovia arvoja

Sdp:n presidenttiehdokkaaksi lauantaina valittu kansanedustaja Tuula Haatainen (sd.) tuo arvopuheineen mieleen entisen presidentin Tarja Halosen.

Haatainen perää keskustelua siitä, miltä arvopohjalta me Suomea katsomme ja korostaa avoimuutta, oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa.

Presidentti Niinistöltä arvopuheita ei ole Haataisen mielestä riittävästi kuultu, vaikka hän antaakin Niinistölle tunnustusta ulkopolitiikan hyvästä hoidosta.

Pesäeroa Niinistöön Haatainen teki myös puhumalla siitä, että ihmisarvot eivät edusta ääripäitä. Se oli vastaus Niinistölle, joka on korostanut, että maahanmuuttokeskustelussa ääripäiden välillä on tolkun ihmisten enemmistö.

Haataisen teemoilla on helppo pyrkiä erottautumaan Niinistöstä ja tehdä täydellinen pesäero perussuomalaisten tulevaan presidenttiehdokkaaseen Laura Huhtasaareen.

Vaikeampaa Haataisen on sen sijaan erottautua vihreiden presidenttiehdokkaasta Pekka Haavistosta. Iltalehden gallupissa Haavisto oli kakkonen 12 prosentin kannatuksella.

Haataista ei gallupissa vaihtoehdoksi edes tarjottu, koska Maarit Feldt-Rantaa pidettiin suosikkina sdp:n presidenttiehdokkaaksi. Feldt-Rannan kannatukseksi presidentiksi mitattiin 2 prosenttia. Sen ylitse Haataisen on helppo nousta, mutta Haaviston lyöminen olisi niin iso uutinen, ettei siihen tässä vaiheessa oikein uskota.

Haavistosta Haatainen yrittää erottautua puhumalla muun muassa feministisestä ulkopolitiikasta, jonka sisältö avautuu kuitenkin tavalliselle äänestäjälle vaikeasti.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic