Uutiset

Kommentti: Väyrys-käänteitä niin, ettei perässä pysy

Myönnän. Ainakin allekirjoittanut alkaa pudota kärryiltä europarlamentaarikko Paavo Väyryseen liittyvistä käänteistä. Tuorein uutinen tuli lauantaina, kun Kansalaispuolue ilmoitti erottaneensa perustajansa puolueen jäsenyydestä. Syyksi kerrottiin tilinkäyttöön liittyvät epäselvyydet ja vaaliraharikkomukset sekä pyrkiminen kilpailevan puolueen keskustan puheenjohtajaksi. Keskusta on puolestaan aiemmin linjannut, ettei Väyrynen voi haastaa istuvaa puheenjohtajaa Juha Sipilää ollessaan samaan aikaan toisen puolueen jäsen. Nyt se este taisi keskustan kiusaksi poistua. Valitsijayhdistyksen ehdokkaana presidentinvaaleissa ollut Väyrynen näpäytti keskustaa päihittämällä sen ehdokkaan Matti Vanhasen.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen on hämmentänyt keskustaa oman kilpailevan puolueensa perustamisesta saakka. Keskusta ei ole kuitenkaan yrittänyt erottaa Väyrystä, koska tämä on puolueen jäsen vankan tukijansa, Keminmaan keskustaseuran kautta. Kansalaispuolue toimi tahollaan toisin. Sen tekemä eräänlainen isänmurha uhkaa nyt kaatua sekin keskustan syliin.

Ilmoittautuessaan Sipilän haastajaksi Väyrynen kertoi myös eroavansa keskustasta, jos ei tule valituksi. Värikkäiden käänteiden jälkeen nyt ollaan yhtäkkiä tilanteessa, jossa eduskuntaan ensi kesänä europarlamentista palaamassa oleva Väyrynen uhkaa jäädä ilman puoluetta, jos aikoo pitää kiinni eropäätöksestään siinä tapauksessa, että ”alkiolainen allianssi” ei riitä nostamaan häntä keskustan johtoon.

Kummallisia käänteitä on ollut matkan varrella niin paljon, että perstuntuma sanoo, että kaikkea ei ole vielä nähty.

jussi.orell@lannenmedia.fi

 

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic