Uutiset

Kommodori Tiilikainen korvaa esteellisyydestä epäillyn lippueamiraali Hirvosen merivoimien esikuntapäällikkönä

Merivoimissa monia sotilasvirkoja järjesteltiin uudelleen. Merivoimien esikuntapäällikkö ja Merisotakoulun johtaja vaihtuvat.
Miinalaiva Uusimaa on yksi merivoimien aluksista. Arkistokuva on kesältä 2017.

Kommodori Tuomas Tiilikainen on määrätty uudeksi merivoimien esikuntapäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässä vuodenvaihteessa.

Tiilikainen on palvellut Merisotakoulun johtajana elokuusta 2017 alkaen. Hänellä on jo aiemmin palveluskokemusta sekä merivoimien että rannikkolaivaston esikunnista.

Tiilikainen ylennettiin kommodoriksi vuonna 2016.

Korvaa esteellisyydestä epäillyn Hirvosen

Tiilikainen seuraa tehtävässä lippueamiraali Timo Hirvosta, joka puolestaan siirtyy pääesikuntaan koordinoimaan Puolustusvoimien valmistautumista Suomen EU-puheenjohtajuuskauteen loppuvuonna 2019.

Hirvosta epäillään esteellisyydestä, kun hän Lännen Median tietojen mukaan oli ollut osallisena lähisukulaisen palkkapäätöksessä ja toisen läheisen kehityskeskustelussa sekä suoritusarvioinnissa.

Keskusrikospoliisi tiedotti marraskuussa tutkinnan alkamisesta, mutta ei kertonut, keneen tutkinta kohdistuu.

Korkeimman oikeuden kansliapäällikkö Tommi Vuorialho kuitenkin kertoi 5.12. Lännen Medialle, että Hirvoseen kohdistuu poliisin esitutkinta. Tästä syystä Hirvosta ei enää kutsuta sotilasasioiden käsittelyyn KKO:n sotilasjäsenenä.

Samalla muita siirtoja merivoimissa

Kommodori Juhapekka Rautava on määrätty Merisotakoulun johtajaksi. Rautava palvelee nyt sektorijohtajana pääesikunnan suunnitteluosastolla.

Kommodori Veli-Petteri Valkamo on määrätty operaatiopäälliköksi merivoimien esikuntaan. Hän palvelee tällä hetkellä suunnittelupäällikkönä merivoimien esikunnassa.

Kommodori Janne Muurinen on määrätty suunnittelupäälliköksi merivoimien esikuntaan. Muurinen palvelee pääesikunnan kanslian päällikkönä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti