Uutiset

Koneen kerrotaan jättäneen 17 miljardin euron tarjouksen Thyssenkruppin hissiliiketoiminnasta – toteutuessaan kauppa olisi Suomen suurimpia

Pelkkä vähemmistöosuus ei Konetta kiinnosta.
Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth esitteli yhtiön viime vuoden tulosta tiistaina. Kuva: MAURI RATILAINEN
Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth esitteli yhtiön viime vuoden tulosta tiistaina. Kuva: MAURI RATILAINEN

Helsingin Sanomat kertoi tänään alkuillasta uutistoimisto Bloombergin tietoihin perustuen, että Kone on jättänyt suurimman tarjouksen saksalaiskonserni Thyssenkruppin hissiliiketoiminnasta. Uutistoimiston ja sen lähteiden mukaan tarjous on 17 miljardin euron suuruinen.

Hissiyhtiöstä kilpailee myös joukko pääomarahastoja. Koneen tarjouksen kerrotaan olevan niiden tarjoamia summia suurempi.

Helsingin Sanomien mukaan kauppa olisi toteutuessaan yksi Suomen taloushistorian isoimmista. Viime vuosina suurin on ollut 16 miljardin kauppa, jolla Nokia vuonna 2015 osti kilpailijansa Alcatel-Lucentin.

Uutinen käänsi Koneen osakekurssin vajaan viiden prosentin nousuun. Toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth kieltäytyi tiistaina kuitenkin kommentoimasta asiaa.

Helsingin Sanomien mukaan hän linjasi yhtiön tulosta koskeneessa tiedotustilaisuudessa vain, että pelkkä vähemmistöosuus Thyssenkruppin hisseistä ei kiinnosta Konetta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic