Uutiset

Konkretia jäi vähiin SAK:n ja pääministerin välisissä keskusteluissa – näistä asioista Eloranta ja Sipilä keskustelivat

SAK on tänään keskustellut pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa siitä, miten työllisyyspalvelut voisi turvata.

Asiasta kertoi SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta Lännen Medialle perjantaina aktiivimallia vastustavan mielenosoituksen yhteydessä. Eloranta kertoi, että SAK:n työvaliokunta kävi tänään keskustelemassa aktiivimallista Kesärannassa.

Suuria uutuuksia aktiivimallin suhteen ei Sipilä Elorannan mukaan luvannut, mutta keskustelut koskivat valmisteilla olevaa työttömien työnhakuvelvoitetta.

-Keskustelimme myös, miten työttömien palveluita voisi entistä paremmin turvata ja saada panoksia niihin, Eloranta kertoi.

Valtioneuvoston tviitin mukaan Kesärannassa olivat paikalla myös valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ja työministeri Jari Lindström (sin.).

”Poissa töistä toistasataatuhatta”

Eloranta kuvailee Senaatintorin mielenosoituksen ilmapiiriä hyväksi. Moni lavalle noussut poliitikko, varsinkin hallituspuolueen edustaja, sai kuitenkin äänekkäitä buuauksia puheenvuorojensa aikana.

Osansa tästä saivat muun muassa kansanedustajat Matti Torvinen (sin.), Katri Kulmuni (kesk.) ja Juhana Vartiainen (kok.).

-Tässä on aika paljon latausta puolin ja toisin. Se kuuluu tämäntyyppisiin tilaisuuksiin, ja tänne tullaan ääntä näyttämään ja torille kertomaan, mitä mieltä ollaan. Totta kai toivoisin, että keskusteluja kuunneltaisiin ja ihmisiä kohdeltaisiin hyvin, Eloranta kuvaili huutelua.

Hän ei puolenpäivän aikaan osannut vielä antaa tarkkaa arviota osallistujamäärästä.

-Tuhansista puhutaan, mikä oli meidän tavoite. Poissa töistä on toistasataatuhatta ihmistä mikä on merkki siitä, että ihmiset ovat valmiita antamaan solidaarisuutta, Eloranta sanoi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti