Uutiset

Kontti taipuu vaikka asunnoksi

Suomen Varastokontti oy:n toimitusjohtaja Henri Seppälä vastaa kännykkäänsä lähes taukoamatta. Hän saa vastattavakseen kysymyksiä vuokrattavsta ja asiakkaan toiveiden mukaisesti valmistettavista erilaisista konteista.

Seppälän mukaan mielikuva perinteisestä kontista alkaa olla väärä. Kun bulkkikontit valmistetaan lähinnä Kiinassa, Somerolla keskitytään räätälöityjen konttien ja työmaatilojen valmistukseen. Valikoimassa ovat niin eriste- kuin pakastekontit, erilaiset näyttelykontit, toimisto- ja saniteettikontit ja saunakontit. Kontit taipuvat myös kesämökeiksi tai asunnoiksi. Seppälä sanoo asuntokonttien suunnittelun olevan yrityksessä käynnissä ja valmis tuote pitäisi saada markkinoille noin vuoden sisällä.

-Aivan helppoa se ei ole, sillä suomalaiset rakennusmääräykset lämpöeristyksen ja ilmanvaihdon osalta ovat tiukat. Ennakkoluuloja kontteja kohtaan on valtavasti. Määräyksiä voidaan todella tulkita eri puolella Suomea hyvinkin eri tavalla, Seppälä sanoo.

Teräsrunkoinen konttiasunto toteutetaan useammassa lohkossa. 50-neliöinen konttiasunto maksaa noin 50000 euroa.

Suomen Varastokontti on toimittanut esimerkiksi Hartolaan järven rannalle valmiin 80-neliöisen kesämökin kahdessa kerroksessa. Rakennus päätyi televisioon Suomen kaunein koti -ohjelmaan ja Glorian sivuille. Suomen Varastokontin asiakkaat löytyvät ympäri maata. Valmistuksessa on mm. toimistokontti, joka matkaa Ivaloon.

Asiakkaita on löytynyt myös läheltä. Yritys on toimittanut Someron kaupungille Kiiruun koulun väistötilat. Seppälän mukaan 850 neliön suuruinen tila, jolla on harjakatto, on saanut kiitosta, vaikka aluksi tilat nostivat konttitekniikkansa takia hirveän haloon.

Suomen Varastokontti työllistää Sylvänän kylän Koljon tilalla kaikkiaan viitisentoista henkilöä. Seppälä sanoo puolella työvoimasta olevan ulkomaalaista tausta. Konttien rakentajissa on suomalaisten lisäksi venäläisiä, kiinalaisia ja bulgaareita.

Työntekijät on rekrytoitu lähinnä puskaradion kautta. Yrityksen työnjohtajana on toinen omistajista Roland Tori.

Seppälä kertoo tälle vuodelle budjetoidun kasvua aikaisempaa kolmen miljoonan euron liikevaihdon tasoon. Konttien lisäksi yritys valmistaa päällirakenteita kuorma-autoihin sekä tekee erilaisia muutostöitä perävaunuihin.

Seppälän mukaan kotimaasta löytyy viitisen yritystä, jotka myyvät ja rakentavat itse kontteja. Suomessa myydään vuosittain koko maassa noin 5000-7000 uutta tai käytettyä konttia.

-Ala kehittyy todella nopeasti. Asiakas toivoo esimerkiksi toimistokontin avaimet käteen -periaatteella, jolloin konttiin kytketään vain sähköt päälle. Suurin meidän toimittamamme konttikokonaisuus oli 16 metriä pitkä, 14,5 metriä leveä ja 3,5 metriä korkea. Jokainen rakennettava kontti on nykyään erilainen. Normaalikokoisen toimistokontin hinta lähtee noin 6500 eurosta ylöspäin. Me myös huollamme ja korjaamme kontteja, Seppälä sanoo.

Yrityksen myyntipäällikkönä toimiva Päivi Rahunen korostaa hyvän palvelun merkitystä. Kuljetusliikkeiden omistajilla ei ole yleensä viikolla aikaa poiketa tutustumassa tarjontaan Somerolla ja niinpä vierailuja on ajoitettu viikonloppuihin. Rahunen toteaa, että Seppälä on tavoitettavissa joka päivä kellon ympäri. Seppälä myöntääkin, että tiedusteluja on tullut hänelle jo aamuneljältä. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic