Uutiset

Korkeakoulujen Venäjä-yhteistyö keskeytetään eikä uusia hankkeita käynnistetä

Ministeriö haluaa tukea Suomessa olevia ukrainalaisopiskelijoita ja korkeakoulujen henkilökuntaa.
Antti Kurvisen mukaan Suomi aikoo tukea Ukrainaa ja ukrainalaisia korkeakoulutuksen ja tutkimusyhteistyön alueilla. Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyö Venäjän kanssa keskeytetään eikä uusia hankkeita aloiteta, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Suomalaisia korkeakouluja suositetaan pidättäytymään kaikesta korkeakoulu- ja tiedeyhteistyöstä venäläisten kumppaniorganisaatioiden kanssa. Ministeri Kurvinen keskusteli linjauksista korkeakoulujen johtajien kanssa keskiviikkona.

–  Linjauksemme kohdistuvat Ukrainan tueksi, eivät venäläisiä opiskelijoita ja tutkijoita vastaan. Suomeen voi jatkossakin hakeutua opiskelijaksi tai tutkijaksi kansalaisuudesta riippumatta, sanoo Kurvinen tiedotteessa.

Myös Suomen ja Venäjän tai Valko-Venäjän väliseen viranomaisyhteistyöhön liittyvien uusien aloitteiden käsittely jäädytetään.

Ukrainalaisia tuetaan

Kurvisen mukaan Suomi aikoo tukea Ukrainaa ja ukrainalaisia korkeakoulutuksen ja tutkimusyhteistyön alueilla. Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee korkeakoulujen kanssa toimia, joilla voitaisiin tukea ukrainalaisia opiskelijoita, korkeakoulujen henkilökuntaa ja tutkijoita sekä tarjota sotaa pakeneville opiskelu- ja työskentelymahdollisuuksia Suomessa.

Korkeakoulujen toivotaan tarjoavan henkistä tukea Ukrainan sodan herättämään ahdistukseen ja tiedottavan tästä opiskelijoille ja henkilökunnalle. Erityisesti tukea tarjotaan ukrainalaisille opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Suomi tukee Euroopan komission päätöstä keskeyttää EU:n koulutus- ja tutkimusohjelmissa tehtävä yhteistyö venäläisten ja valkovenäläisten kumppanien kanssa.

Uusimmat

Fingerpori

comic