Uutiset

Korona on levinnyt Suomessa useisiin hoivakoteihin – Ainakin kolme vanhusta on kuollut, henkilökunnalla ja hoivattavilla useita tartuntoja

Kolme "hyvin iäkästä" vanhusta kuoli hoivakodissa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Tartuntoja on vanhustentaloissa ainakin Uudellamaalla, Pohjois-Savossa ja Keski-Suomessa.
Ulkomailla on kuollut paljon vanhuksia, kun korona on päässyt leviämään vanhustentaloihin. Yhdysvalloissa kuoli yksittäisessä hoivakodissa yli 35 vanhusta Kuva: Tomi Glad
Ulkomailla on kuollut paljon vanhuksia, kun korona on päässyt leviämään vanhustentaloihin. Yhdysvalloissa kuoli yksittäisessä hoivakodissa yli 35 vanhusta Kuva: Tomi Glad

Useissa suomalaisissa hoivakodeissa on havaittu koronavirustartuntoja henkilökunnalla ja vanhuksilla.

Kolme ihmistä on kuollut ja useat ovat saaneet tartunnan hoivakodissa, joka kuuluu Ylä-Savon sote-kuntayhtymään. Tartunnat on vahvistettu laboratoriotesteillä.

Tartuntoja on sekä hoidossa olevilla vanhuksilla että terveydenhuoltohenkilöstöllä.

Kuntayhtymän johtavan lääkärin Anssi Uutelan mukaan koronavirukseen kuolleet kolme henkilöä ovat ”hyvin iäkkäitä”.

Viruksen tartuntaketjut on kuntayhtymän mukaan tunnistettu. Tartunnan saaneet on asetettu eristykseen ja mahdollisen altistuksen saaneet ovat karanteenissa.

Myös Mehiläisellä ja Esperillä tartuntoja

Yksityistenhoivayritysten Mehiläisen ja Esperi hoivakodeissa on niin ikään havaittu koronavirustartuntoja, Yle kertoi perjantai-iltana.

Kyse on Esperin ja Mehiläisen mukaan yksittäisistä tartunnoista.

Esperin hoivakodeissa tartuntoja on ainoastaan henkilökunnalla, mutta Mehiläisen vanhustentaloissa tartuntoja ovat saaneet henkilöstön lisäksi myös siellä hoidettavat vanhukset.

Yhtiöt eivät kerro, missä päin Suomea sijaitsevissa vanhustentaloissa virusta on havaittu.

35 kuoli samassa hoivakodissa

Ensimmäiset hoivakotien koronatartunnat havaittiin Suomessa tällä viikolla.

Tartuntoja on ainakin Uudellamaalla kahdessa hoivakodissa ja Jyväskylässä yhdessä hoivakodissa.

Ulkomailla on kuollut paljon vanhuksia, kun koronavirus on levinnyt hoivakoteihin.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa kuoli yksittäisessä hoivakodissa yli 35 vanhusta. Ruotsissa koronavirustartuntoja on Aftonbladetin mukaan havaittu jo yli 90 paikkakunnalla.

Uusimmat

Fingerpori

comic