Uutiset

Koronarokotukset aloitetaan tänään myös Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa

Sunnuntaina ensimmäiset rokotteet pistettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin työntekijöille.
Kuva: EPA

Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä aloitetaan tänään koronarokotukset.

Myös Helsingin kaupunki aloittaa rokotukset tänään, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Ensimmäisenä rokotuslistalla ovat kansallisten linjausten mukaisesti ne sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilökunnan jäsenet, jotka hoitavat koronapotilaita. Maanantaina rokotetaan noin 200 ihmistä.

Tampereella rokotukset annetaan ensin teho-osaston henkilökunnalle. Turun, Oulun ja Kuopion yliopistollisissa sairaaloissa rokotukset annetaan ensimmäisenä koronapotilaita hoitavalle henkilöstölle.

Sunnuntaina ensimmäiset rokotteet pistettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin työntekijöille. Sunnuntaina rokotettiin henkilökuntaa, jotka hoitavat koronapotilaita teho-osastoilla ja vuodeosastoilla. Lisäksi rokotettiin henkilökuntaa, joka työskentelee päivystyksessä, jossa kohdataan koronaepäilyjä.

Noin 5 000 voidaan rokottaa aluksi

Ensimmäinen erä Pfizerin ja Biontechin kehittämiä Comirnaty-koronarokotteita saapui Suomeen lauantaina. Niitä toimitettiin yhteensä 9  750 annosta, mikä riittää 4  875 ihmisen rokottamiseen. Ensimmäisen rokotteen jälkeen pitää ottaa vielä niin sanottu vahvistusrokote.

Rokotteet jaetaan Suomen viidelle sairaanhoidon erityisvastuualueelle ja niiden yliopistosairaaloille. Yliopistosairaaloita on Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Rokotteet jaetaan alueille niiden koon mukaan, ja eniten niitä jäi Helsinkiin.

Rokote suojaa erittäin hyvin koronaviruksen aiheuttamalta covid-19-taudilta. Vielä ei ole varmuutta siitä, kuinka hyvin se suojaa tartunnan levittämiseltä ja saamiselta. Tämänhetkisen tiedon mukaan Suomeen saatu rokote tehoaa myös hiljattain havaittuun koronaviruksen uuteen muunnokseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic