Uutiset

Koronatartuntoja on Suomessa edelleen alle 20, ja harvemmassa kuin joka kolmannessa sairaanhoitopiirissä

Viikonlopun alla varmistuneet neljä uutta tartuntaa eivät muuttaneet oleellisesti tapausten maantieteellistä levinneisyyttä. Virustartuntoja on varmistettu kuudessa sairaanhoitopiirissä.
Hyvä käsihygienia on tärkeimpiä tapoja välttää uuden koronaviruksen leviämistä. Kuva: Emilia Kangasluoma
Hyvä käsihygienia on tärkeimpiä tapoja välttää uuden koronaviruksen leviämistä. Kuva: Emilia Kangasluoma

Uuden koronaviruksen tartuntoja on toistaiseksi varmistunut Suomessa kuudessa maan 21:stä sairaanhoitopiiristä. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi lauantaina neljästä uudesta tapauksesta, mutta ne eivät muuttaneet merkittävästi tartuntojen maantieteellistä levinneisyyttä.

Perjantaina varmistuneiden tartuntojen määrä on koko maassa nyt 19.

Lue myös: Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustapausta – Uudet tartunnat ovat kaikki peräisin Pohjois-Italiasta (7.3.2020)

Tähän mennessä eniten tartuntoja on tiedossa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä, jonka tapaukset nousivat lauantaina 12:een. Kaksi uutta tartuntaa todettiin Pohjois-Italiasta palanneilla henkilöillä.

Toiseksi eniten tapauksia on Pirkanmaalla, jossa lukumäärä on nyt kolme. Lauantaina kerrottiin näistä kahdesta, ja nekin liittyvät suoraan Pohjois-Italiaan kohdistuneeseen matkaan.

Yhden tartunnan maakuntia on neljä

Perjantaina THL kertoi kolmesta torstaina varmistetusta tapauksesta.

Ne varmistivat viruksen levinneen Etelä-Karjalaan ja Pohjois-Pohjanmaalle, joissa kummassakin on nyt yksi tiedossa oleva tapaus.

Muita yhden varmistuneen tartunnan sairaanhoitopiirejä ovat Kanta-Häme ja Lappi.

Kokonaan ilman varmistettuja uuden koronaviruksen tartuntoja ovat Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Itä-Savon, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Kymenlaakson, Länsi-Pohjan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon, Päijät-Hämeen, Satakunnan, Vaasan, Varsinais-Suomen sekä Ahvenanmaan sairaanhoitopiirit.

Uusimmat

Fingerpori

comic