Uutiset

Koronatartuntojen määrässä selvä noususuunta - Lähes 100 uutta tartuntaa

Todettujen koronavirustartuntojen määrä yhden vuorokauden aikana nousi uuteen ennätykseen. 98 uutta tartuntaa, sairaaloissa 160 koronapotilasta.
Koronavirukseen sairastuneiden määrä kasvaa samaa tahtia kun testausten määrää kasvatetaan. Kuvassa koronaepäilypotilaiden näytteiden purkutila Huslabissa Helsingissä. Kuva: Arttu Laitala
Koronavirukseen sairastuneiden määrä kasvaa samaa tahtia kun testausten määrää kasvatetaan. Kuvassa koronaepäilypotilaiden näytteiden purkutila Huslabissa Helsingissä. Kuva: Arttu Laitala

Koronavirustartuntojen määrässä on nyt selvä noususuunta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) perjantaiaamun tilannekatsauksen mukaan vuorokaudessa todettiin 98 uutta laboratoriotestattua tartuntaa. Niitä oli perjantaina 1615.

Edellisen vuorokauden aikana tartuntojen määrä kasvoi 72:lla.

Luvuissa on myös sellainen muutos, että uusien tartuntojen määrä kasvoi nyt erityisesti Uudellamaalla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin yli puolet uusista tartunnoista, 55 laboratoriossa testattua koronavirustapausta. HUS:n alueella todettiin edellisen vuorokauden aikana 29 tartuntaa.

HUS:n alueella on nyt 1015 todettua koronavirustartuntaa, mikä tarkoittaa, että noin kaksi kolmesta laboratoriossa todetusta koronatartunnasta on Uudellamaalla.

Seuraavaksi eniten koronatartuntoja on todettu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella, perjantaiaamun tilanteen mukaan 111.

Sairaaloissa 160, kuolemantapauksia 19

THL ei ole perjantaina vielä päivittänyt sairaaloissa hoidettavana olevien koronaviruspotilaiden määrää.

Tartunnan saaneista oli torstaina sairaalahoidossa 160 henkilöä, joista tehohoitoa vaativia oli 65. Tehohoidossa olevien määrä nousi vuorokaudessa kolmella.

Suomessa on koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19-tautiin kuolleita 19. Määrä nousi torstaina kahdella. Keskiviikkona kuolemantapauksia ei todettu.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic