Uutiset

Koronatilanne siirtää myös vankeusrangaistusten alkua, vankiluku vähenee jopa 200:lla

Lyhyiden rangaistusten täytäntöönpanoa siirretään juhannuksen tienoille. Ministeriö: Vankien terveydentila on "usein" muuta väestöä heikompi.
Sakon muuntorangaistuksia ja enintään kuuden kuukauden rangaistuksia ei panna täytäntöön lähikuukausina. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Sakon muuntorangaistuksia ja enintään kuuden kuukauden rangaistuksia ei panna täytäntöön lähikuukausina. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Lyhyiden vankeusrangaistusten täytäntöönpanoja keskeytetään koronaepidemian vuoksi. Vankilaan ei passiteta lyhytaikaisvankeja ennen kuin juhannuksen alla 19. kesäkuuta.

Oikeusministeriö on antanut asiasta asetuksen.

– Vankiloiden turvallisuus on myös koronaviruksen aikana ensiluokkaisen tärkeää, korostaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.).

Päätöksellä halutaan suojata sekä vankeja että henkilökuntaa.

Ministeriön mukaan vankien terveydentila on usein heikompi kuin väestöllä keskimäärin. Siksi uuden koronaviruksen laaja leviäminen voisi aiheuttaa vakavia ongelmia vankiloiden terveydenhuollolle.

Toisaalta henkilökunnan pysyminen terveenä varmistaa vankiloiden toimintakyvyn.

Rajana puoli vuotta

Ministeriön arvion mukaan vankiluku Suomen vankiloissa vähenee kevään ajaksi 100-200 vangilla.

Päätös koskee kuuden kuukauden pituisia ja sitä lyhyempiä rangaistuksia sekä sakon muuntorangaistuksia.

Siirto ei kuitenkaan saa olla yli kahdeksan kuukauden mittainen. Siirto ei myöskään saa johtaa siihen, että tuomio vanhentuisi.

Uusimmat

Fingerpori

comic