Uutiset

Koronavilkku-sovellus on nyt ladattavissa – tavoitteena miljoona suomalaista käyttäjää syyskuun aikana

Sovellus on jo ladattavissa Android-puhelimiin.
Koronavilkun kehitti kilpailutuksen tuloksena teknologiayritys Solita. Taustalla toimivan järjestelmän on toteuttanut Kela. Kuva: THL

Koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus tulee tänään sovelluskauppoihin ladattavaksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo iltapäivällä sovelluksen toiminnasta ja sen merkityksestä hallituksen koronastrategiassa.

Koronavilkku-sovelluksen voi ladata puhelimeen ilmaiseksi Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Android-puhelimiin sovelluksen voi ladata jo nyt.

Kun käyttäjä on ottanut sovelluksen käyttöön, se voi tunnistaa, milloin kaksi puhelinta on ollut lähellä toisiaan vaadittavan altistumisajan 15 minuuttia tai pidempään. Puhelimen Bluetooth pitää olla päällä sovellusta käytettäessä.

Jos jollakin käyttäjällä todetaan koronavirustartunta, hän saa terveydenhuollosta koodin, jonka hän syöttää sovellukseen.

Tämän jälkeen niille sovelluksen käyttäjille, joiden kanssa sairastunut on ollut lähikontaktissa, tulee puhelimeen ilmoitus mahdollisesta altistumisesta ja ohjeet ottaa yhteys terveydenhuoltoon.

Sovelluksen käyttö on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Tavoitteena on, että syyskuun aikana miljoona suomalaista lataisi sovelluksen käyttöönsä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti