Uutiset

Koronavirukseen kuollut Euroopassa jo enemmän ihmisiä kuin Aasiassa

Euroopan maista Italiassa koronaviruskuolemia on eniten: 2  503. Kuva: EPA

Koronavirukseen on kuollut Euroopassa yhteensä enemmän ihmisiä kuin Aasiassa, kertoo uutistoimisto AFP. Euroopassa on nyt ainakin 3  421 kuolonuhria, Aasiassa 3  384.

Euroopan maista Italiassa koronaviruskuolemia on eniten: 2  503.

Uutistoimisto AFP on tehnyt kuolonuhrien lukumääristä laskelman, joka nojaa virallisiin tietoihin tilanteesta keskiviikkona alkuiltapäivällä.
AFP:n mukaan koko maailmassa todettuja koronavirustartuntoja on yli 194  000 ja koronakuolemia kaikkiaan 7  873.

Koronatapausten kasvu ei hellitä Espanjassa

Espanjan terveysministeriön mukaan maassa on kirjattu kuluneen vuorokauden aikana yli 2  500 uutta koronatapausta. Tämä nostaa virustartunnan varmuudella saaneiden määrän jo yli 13  700:n.

Tapaukset lisääntyivät siis vuorokaudessa lähes viidenneksen.

Koronan kuolonuhrien määrä alkaa lähestyä Espanjassa jo 600:aa.

”Uhkaa aliarvioitiin”

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen myöntää poliitikkojen aluksi aliarvoineen koronaviruksen muodostaman vaaran.

Saksalaisen Bild-lehden haastattelussa hän arvioi, että nyt kaikki jo ymmärtävät vielä pari viikkoa sitten aivan äärimmäisiltä tuntuneiden toimien tarpeellisuuden.

Monet EU-maat ovat määränneet jopa osittaisia ulkonaliikkumiskieltoja viruksen leviämisen estämiseksi. Von der Leyenin mukaan tällaiset toimet ovat jäsenmaiden omassa päätösvallassa ja niitä tulee kunnioittaa.

Von der Leyen ennustaa koronaviruksen pitävän päättäjät kiireisinä vielä hyvin pitkän ajan.

Saksan talousministeri Peter Altmeier arvioi Funke-mediaryhmän haastattelussa Yhdysvaltain ja presidentti Donald Trumpin aliarvioineen koronapandemian vielä monia Euroopan maitakin pahemmin.

–  Siksi toivomme kovasti myös oman etumme nimissä, että Yhdysvallat saa tilanteen hallintaan. Kukaan ei toivo Yhdysvaltain talouden ajautuvan hallitsemattomaan taantumaan, Altmeier sanoo.

Iranissa ennätysmäärä kuolleita vuorokaudessa

Iranissa puolestaan on kirjattu ennätysmäärä eli 147 kuollutta vuorokaudessa. Kaikkiaan tautiin on kuollut maassa jo yhteensä 1  135 ihmistä.

–  Kaikki eivät tiedä tästä taudista ja outoa on, että kaikki eivät ota sitä vakavasti, sanoi apulaisterveysministeri Alireza Raisi tiedotustilaisuudessa.

–  Jos ihmiset auttavat, voimme kontrolloida sitä (taudin leviämistä). Jos eivät, voitte odottaa tämän jatkuvan vielä kaksi kuukautta, Raisi kuvaili.

Iranissa ei ole vaikeasta tilanteesta huolimatta määrätty kansalaisille tiukkoja liikkumisrajoituksia monien Euroopan maiden tapaan.

Kiinassa kirjattiin vain yksi uusi kotimainen koronatartunta

Koronaviruksen lähtömaassa Kiinassa kirjattiin keskiviikkona vain yksi uusi kotimainen koronatartuntatapaus, kuten tiistainakin.

Tartunta rekisteröitiin Hubein maakunnan pääkaupungissa Wuhanissa, mistä viruksen katsotaan lähteneen liikkeelle joulukuussa.

Tämän lisäksi Kiinaan ulkomailta saapuneiden keskuudesta tartuntatapauksia löytyi keskiviikkona yli kymmenen.

Hubein maakunnassa uusien koronavirustartuntojen määrät ovat olleet yksinumeroisia kuluneiden seitsemän päivän aikana. Pahimpaan aikaan helmikuun alussa uusia tartuntoja kirjattiin useita tuhansia päivässä.

Keskiviikkona virukseen kuolleita kirjattiin Kiinassa 11. Kiinassa kuolleiden kokonaismäärä on yli 3  200, ja tartunnan saaneita Manner-Kiinassa on yhteensä lähes 81  000.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic