Uutiset

Koronaviruksen tartuntariskin takia nuohoustakin suositellaan lykättäväksi, jos se ei ole välttämätöntä

Nuohousyrityksiä kehotetaan tarkastamaan asiakkaan tilanne aina etukäteen.
Nuohouskäynnin tarve on hyvä arvioida ennen nuohouksen tilaamista, esimerkiksi puhelimitse nuohoojan kanssa, sisäministeriö neuvoo. Kuva: Silja Viitala/arkisto
Nuohouskäynnin tarve on hyvä arvioida ennen nuohouksen tilaamista, esimerkiksi puhelimitse nuohoojan kanssa, sisäministeriö neuvoo. Kuva: Silja Viitala/arkisto

Sisäministeriö suosittaa kiinteistöjen nuohouksen siirtämistä myöhempään ajankohtaan koronaviruksen tartuntariskin takia, ellei nuohouksen tekeminen ole välttämätöntä.

Nuohouskäynnin tarve on hyvä arvioida ennen nuohouksen tilaamista, esimerkiksi puhelimitse nuohoojan kanssa, ministeriö neuvoo.

Nuohouskäynti on välttämätön, jos tulisija tai hormi ei vedä tai toimi muutoin kunnolla. Tämä voi ilmetä esimerkiksi voimakkaana savun hajuna sisällä aiheuttaen häkävaaran.

Jos tulisijan tai savuhormin ympärillä olevat rakenteet kuumenevat normaalista poikkeavasti tai käytössä olevaan tulisijaan tai savuhormiin ilmestyy näkyviä vaurioita, on nämä syytä tarkastuttaa ja tulisijan käyttö lopettaa välittömästi. Nokipalosta soitetaan hätäkeskukseen.

Nuohousalan Keskusliitto on linjannut nuohousyritysten toimintaa koronaviruksen aikana. Nuohousyritystä kehotetaan tarkastamaan asiakkaan tilanne aina etukäteen riskiryhmien, iäkkäiden asiakkaiden tai mahdollisten karanteenien varalta.

Jos nuohouksen tekeminen on välttämätöntä, nuohoojan ja asiakkaan tulee sopia erityisjärjestelyistä nuohouksen turvallisesta suorittamisesta. Nuohoojia on ohjeistettu muun muassa tehostetusta hygieniasta ja siitä, miten välttää lähikontakteja toiminnassa.

Valtioneuvoston on linjannut, että riskiryhmiä ja kaikkia yli 70-vuotiaita koskee velvoite pysyä kotona ja välttää lähikontakteja.

Uusimmat

Fingerpori

comic