Uutiset

Koronavirustartuntojen määrä on noussut Suomessa selvästi heinäkuuhun verrattuna

Tapausmäärät ovat nousseet erityisesti Helsingin ja Uudenmaan alueella. Viimeisen seurantaviikon aikana 3.-9. elokuuta tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 139 uutta tapausta.
Mehiläisen drive in -koronavirustestauspiste Kaupissa Tampereella. Arkistokuva. Kuva: Timo Marttila
Mehiläisen drive in -koronavirustestauspiste Kaupissa Tampereella. Arkistokuva. Kuva: Timo Marttila

Uusien koronavirustartuntojen tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat selvästi nousseet heinäkuun alun mataliin lukemiin verrattuna. Tästä huolimatta tapausten määrä on valtakunnallisesti edelleen kohtalaisen pieni, kerrotaan Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM).

Tapausmäärät ovat nousseet erityisesti Helsingin ja Uudenmaan alueella Viimeisen seurantaviikon aikana 3.-9. elokuuta tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 139 uutta tapausta. Edellisellä viikolla tartuntoja ilmoitettiin 81. Sitä edellisillä viikoilla määrät olivat tätä pienempiä.

Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 1,20-1,60. Uusien tapausten ilmaantuvuus viikolla 32 oli 2,5 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Suomessa on todettu sekä kotoperäisiä että ulkomailta peräisin olevia tapauksia. Osa uusista tapauksista liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapauksiin. Kaikkien tartuntojen kohdalla tartunnan lähde ei ole tiedossa. Kaikkien uusien tapausten tartuntaketjut jäljitetään huolella ja uusia tartuntoja pyritään siten ehkäisemään mahdollisimman tehokkaasti, viranomaiset tiedottavat.

Kuolemia raportoitu 333

Koko Suomen yhteenlaskettu tapausmäärä on 7642 todettua tapausta. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 333. Parantuneita arvioidaan olevan noin 7050, eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Sairaalahoidossa oli keskiviikkona yhteensä seitsemän potilasta, joista yksi oli tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on pysynyt pienenä heinäkuun alkupuolelta lähtien.

Uusia tapauksia ei todettu seitsemän sairaanhoitopiirin alueella viimeisimmän seitsemän päivän seurantajakson aikana. Ilmaantuvuus nousi Helsingin ja Uudenmaan, Länsi-Pohjan, Varsinais-Suomen, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla. Näistä alueista Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä todettiin yli viisi uutta tapausta. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella tapausmäärät lähes kaksinkertaistuivat viikolla 32 verrattuna viikkoon 31.

Laboratorioiden testauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 14 000 näytettä päivässä. Viimeisen kahden viikon aikana koronavirustestejä on tehty edelleen runsaasti. Päivittäin testejä on tehty noin 4000-6000.

Tartuntaketjujen tunnistamiseksi ja katkaisemiseksi ajoissa on erittäin tärkeää, että testaaminen jatkuu tiiviinä. Jokaisen, jolla on vähänkään koronavirukseen sopivia oireita, on syytä hakeutua laboratoriotesteihin mahdollisista testeihin pääsyn viiveistä huolimatta, THL ja STM korostavat.

Fingerpori

comic

Näkoislehti