Uutiset

Kotipizza säilyy suomalaisena, eikä yrityskauppa vaikuta pizzeriayrittäjiin – "Rahallinen tarjous on kova"

Norjalainen elintarvikejätti Orkla tiedotti aamulla, että yhtiö on jättänyt ostotarjouksen kaikista Kotipizza Groupin osakkeista. Rahallinen tarjous on kova, sanoo Kotipizza Groupin hallituksen puheenjohtaja Kalle Ruuskanen.
Norjalaisen Orklan edustajat infossa torstaina Helsingissä: vasemmalla Rabbe Wikström ja oikealla Håkon Mageli.

Kotipizza säilyy suomalaisena, eikä yrityskauppa vaikuta pizzeriayrittäjiin, vakuuttaa Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

– Kotipizza Group säilyy itsenäisenä yrityksenä, ja Kotipizza-, Chalupa- ja Social Burgerjoint -ravintolat jatkavat toimintojaan samalla tavalla kuin tähän asti, Tervanen sanoo Lännen Medialle.

Tervasen mukaan Kotipizza-yrittäjien franchising-sopimuksiin ei tule muutoksia.

Norjalainen elintarvikejätti Orkla tiedotti aamulla, että yhtiö on jättänyt ostotarjouksen kaikista Kotipizza Groupin osakkeista.

Kotipizzan hallitus suosittelee tarjouksen hyväksymistä, ja sen taakse on asettunut useat yhtiön suurista osakkeenomistajista, kuten eläkevakuutusyhtiöt Elo ja Ilmarinen sekä moni sijoitusyhtiö.

– Orkla toisi Kotipizza Groupiin osaamista brändeissä, kansainvälistymisessä ja toisi merkittäviä rahoitusmahdollisuuksia, Kotipizza Groupin hallituksen puheenjohtaja Kalle Ruuskanen sanoo.

Ruuskasen mukaan Orklan ja Kotipizzan yrityskulttuurit kohtaavat erinomaisesti. Molemmat yhtiöt kertovat painottavansa vastuullisuutta ja paikallisuutta.

– Sitten on tietysti rahallinen tarjous. Se on kova, Ruuskanen sanoo.

Orkla tarjoutuu ostamaan Kotipizzan osakkeet 23 euron hintaan.

Hinta on yli 38 prosenttia suurempi kuin yhtiön osakkeiden arvo Helsingin pörssissä. Pörssin sulkeutuessa keskiviikkona osakkeen arvo oli 16,60 euroa.

Tarjouksen perusteella Kotipizzan hinta olisi yli 146 miljoonaa euroa.

Orkla haluaa ravintolamarkkinoille

Kotipizzasta tulee Orklan suurin suomalainen brändi, mikäli yrityskauppa toteutuu.

Päivittäistavarakauppaan painottunut Orkla haluaa lisätä omistuksiaan ravintolasektorilla, yhtiön viestintäjohtaja Håkan Mageli sanoo.

– Ulkona syöminen kasvaa nopeammin selvästi nopeammin kuin perinteinen vähittäiskauppa, Mageli perustelee.

Alkuvuonna Orkla osti tanskalaisen Gorm’s pizzaketjun.

Uusimmat

Fingerpori

comic