Uutiset

Koulumatkalla olleet pojat saivat keskustan tuntumassa karhun kintereilleen – Jo aiemmin frisbeegolf-radalla nähtyä karhua etsittiin turhaan Mikkelissä

Jo aiemmin frisbeegolf-radalla nähtyä karhua etsittiin turhaan tuntien ajan
Liian tuttavallisista karhuista on ollut viime aikoina riesaa Itä-Suomessa. Arkistokuva. Kuva: Teijo Määttänen
Liian tuttavallisista karhuista on ollut viime aikoina riesaa Itä-Suomessa. Arkistokuva. Kuva: Teijo Määttänen

Karhu seurasi kahta kymmenvuotiasta poikaa koulumatkalla tiistaina iltapäivällä kello kahdelta Mikkeliltä, kertoi Itä-Suomen poliisilaitos. Pojat olivat lähteneet koulusta pyörillä, ja Raviradantiellä karhu oli lähtenyt seuraamaan heitä.

–  Koululaiset säikähtivät ja läksivät karkuun, ylikonstaapeli Toni Reinikainen sanoi.

Poliisin havaintojen mukaan karhun jälkiä oli tiellä noin kymmenen metrin matkalla. Karhu oli poistunut raviradan suuntaan. Ravirata sijaitsee muutaman kilometrin päässä Mikkelin keskustasta.

Myös läheisellä frisbeegolf-radalla, metsikön toisella puolella, oli nähty karhu jo ennen poikien havaintoa.

Karhua jäljitettiin riistanhoitoyhdistyksen kanssa. Iltaseitsemältä Reinikainen kertoi, ettei alueella enää mitä todennäköisimmin ollut karhua.

–  Poikien tekemän näköhavainnon ja miesten metsään saamisen välillä oli sen verran pitkä aika, että todennäköisesti karhu on jo siinä vaiheessa ottanut etäisyyttä alueeseen. Muuten siitä olisi tullut enemmän havaintoja, Reinikainen arvioi

Liian tuttavalliset karhut riesana Joensuussa

Joensuussa puolestaan on ollut riesaa liian tuttavalliseksi äityneistä karhuista.

Suurriistavirka-apulaiset lopettivat karhun varhain sunnuntaiaamuna Joensuun Huhtilammella. Poliisi oli määrännyt karhun lopetettavaksi. Poliisin mukaan 170-kiloista uroskontiota oli yritetty karkottaa aiemmin tuloksetta neljä kertaa. Riistakeskuksen rakentama sähköaita ei myöskään pidätellyt karhua. Riistakamerakuvien perusteella sama karhu oli vieraillut pihoissa lukuisia kertoja.

–  Koska alueella on vakituista asutusta, liikennettä ja elokuussa kouluun kulkevia lapsia, Itä-Suomen poliisilaitos katsoi, että karhun liikkuminen heikensi alueella asuvien ja oleskelevien ihmisten turvallisuutta, poliisi perusteli tiedotteessa.

Uroskarhu toimitettiin tutkittavaksi Ruokaviraston toimipisteeseen Ouluun.

Karhun lopettaminen ei poliisin mukaan poistanut karhuongelmaa.

–  Seuraava ilmoitus roska-astioita kaataneesta karhusta tehtiin jo seuraavana iltana. STT

Fingerpori

comic

Näkoislehti

31.3.2020