Uutiset

Kristiina Kokon valinta kokoomuksen puoluesihteeriksi käytännössä varmaa – Petteri Orpo: "Valinta oli lopulta aika selvä peli"

Varsinaisen puoluesihteerivalinnan tekee huomenna lauantaina kokoontuva puoluevaltuusto. Nykyinen puoluesihteeri Janne Pesonen kertoi väistymisestään kesäkuussa.
Akavan kehityspäällikkönä tällä hetkellä työskentelevä Kristiina Kokko on toiminut useiden ministerien avustajana, kokoomuksen puoluetoimistossa ja kokoomusopiskelijoiden puheenjohtajana. Kuva: Akava
Akavan kehityspäällikkönä tällä hetkellä työskentelevä Kristiina Kokko on toiminut useiden ministerien avustajana, kokoomuksen puoluetoimistossa ja kokoomusopiskelijoiden puheenjohtajana. Kuva: Akava

Kokoomuksen puheenjohtajisto esittää uudeksi puoluesihteeriksi Kristiina Kokkoa, 41.

– Valinta oli lopulta aika selvä peli, ja olimme valinnasta puheenjohtajien kesken yksimielisiä, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo Lännen Medialle.

Varsinaisen nimityksen tekee huomenna lauantaina kokoontuva puoluevaltuusto, joka valitsee puoluesihteerin puheenjohtajan esityksestä.

Käytännössä valintaa voi pitää varmana. Kokko on ainut ehdokas, jota puoluevaltuustolle esitetään.

Kokon noususta puoluesihteeriksi kertoi aiemmin omiin tietoihinsa viitannut STT.

Orpo kertoo, että Kokon jäsenyyden takana seisovat puolueen puheenjohtajien lisäksi puoluevaltuuston puheenjohtaja Aura Salla.

– Kristiinalla on todella laaja kokemus puolueesta jo entuudestaan. Hän on ollut nuorisojärjestössä, ministeriryhmän avustajana ja itse kuntapoliitikkona Helsingissä.

Orpo laskee Kokon vahvuudeksi esimerkiksi tämän työkokemuksen pappina sekä etujärjestö Akavassa, jossa Kokko työskentelee kehityspäällikkönä.

– Hänellä on vahva ote ihmisten arkielämään, huoliin ja murheisiin, Orpo toteaa.

Kokoomuksen nykyinen puoluesihteeri Janne Pesonen ehti olla tehtävässä runsaat kolme vuotta. Hän ilmoitti lopettamispäätöksestään kesäkuussa.

Orpo: Kokoomus tarvitsee muutosjohtajan

Puoluevaltuusto on ehdottanut puheenjohtajistolle kesän aikana noin 30 ehdokasta puoluesihteeriksi, Orpo sanoo.

Näistä puoluejohto haastatteli Orpon mukaan ”muutamia henkilöitä”, joiden joukosta Kokko valittiin.

Orpo sanoo, että kokoomus tarvitsee tällä hetkellä ”muutoksen johtajaa”. Kahdentoista vuoden hallituksessa olon jälkeen koittanut kokoomuksen oppositiotaival tulee Orpon mukaan hyödyntää puolueen uudistamisessa.

– Kaikkien puolueiden toimintaympäristö on muuttunut valtavaa vauhtia. Perinteinen yhdistystoiminta ei enää vedä kovin hyvin, ja osallistuminen on siirtynyt jatkuvasti enemmän verkkoon.

Puoluesihteeristä kaivataan uudistamisen lisäksi puoluejärjestön johtohahmoa ja puoluekentän innostajaa vaaleissa, Orpo sanoo.

Orpo oli itse uudistamassa kokoomusta apulaispuoluesihteerinä vuonna 2004.

– Keskiössä oli silloin ja on yhä edelleen ohjelmatyö eli puolueen pitkäaikaisempi strategia, Orpo toteaa puoluesihteerin työstä.

Uusimmat

Fingerpori

comic