Uutiset

Kristillisdemokraatit huolestui siitä, että lasten hankkimatta jättämistä pidetään ilmastotekona

Päivi Räsänen (vasemmalla) on kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Sari Essayah taas puolueen puheenjohtaja.

Kristillisdemokraatit ovat huolestuneet siitä, että lasten hankkimatta jättäminen on rinnastettu ilmastoteoksi.

Puolueen eduskuntaryhmä pitää kannanotossaan rinnastusta ihmisarvon vastaisena ja se herättää ryhmässä syvää huolta Suomen lapsivastaisesta asenteesta.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä julkaisi kannanoton Riihimäellä pitämänsä kesäkokouksen yhteydessä. Ryhmän mukaan Suomi tarvitsee lapsiystävällistä politiikkaa, jossa lapsivaikutukset ovat keskeinen arviointialue uudistuksia tehtäessä.

Kristillisdemokraatit suomivat myös hallitusta siitä, että lapsiystävällisen yhteiskunnan rakentamista ei ole huomioitu riittävän vahvasti:

– Suomalaiset haaveilevat suuremmista perheistä kuin he todellisuudessa saavat. Kuitenkin kuolleisuus on jo parin vuoden ajan ollut syntyvyyttä suurempaa, kannanotossa todetaan.

Kannanotot myös talouspolitiikasta ja kotitalousvähennyksestä

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä teki keskiviikkoisessa kokouksessaan yhteensä kolme kannanottoa.

Toisessa se peräänkuuluttaa hallitukselta vastuullista talouspolitiikkaa, jotta yhteiskunnan heikoimmista voidaan kantaa huolta tulevaisuudessakin. Puolueen eduskuntaryhmän mukaan hallituksen talouspolitiikka vaarantaa perusturvan toteutumisen.

– Valitettavasti pääministeri Rinteen hallitusohjelma ei rakennu kestävälle talouspohjalle, vaan epärealistisille odotuksille talouden ja työllisyyden kehityksestä, kannanotossa sanotaan.

Kolmannessa kannanotossa vaaditaan hallitusta luopumaan kotitalousvähennyksen leikkaamisen suunnittelemisesta. Kristillisdemokraattien mukaan tällä heikennetään työllistämistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic