Uutiset

Krp vaitonainen Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapauksesta – murhatutkintaa ei ole vahvistettu viranomaisille

Keskusrikospoliisi on vaitonainen Ugandassa hotellihuoneesta kuolleena löytyneen suomalaismiehen tapauksen tutkinnasta. Liikematkalla ollut nelikymppinen mies löydettiin kuolleena Pearl of Africa -hotellin huoneesta. Hän oli saanut puolustusteknologiaa valmistavalta valtio-omisteiselta Patrialta kirjallisen luvan jakaa Ugandassa Patrian markkinointiesitteitä ja kertoa yhtiön toiminnasta sikäläisille päättäjille.

Ugandan viranomaiset kertoivat medialle perjantaina, että juttua tutkitaan henkirikoksena. Virka-apupyynnön saaneen keskusrikospoliisin rikosylikomisario Tero Haapala sanoo Lännen Medialle, että Suomen viranomaiset eivät ole ugandalaisilta viranomaisilta tällaista vahvistusta saaneet.

-Meille tällaista tietoa ei ole vahvistettu. Juttua tutkitaan yhä kuolemansyyn selvittämisenä, Haapala muotoilee.

Hän ei avaa tarkemmin, mitä virka-apu pitää sisällään. Hän ei kommentoi esimerkiksi sitä, aikooko Krp lähettää tai onko se jo lähettänyt suomalaispoliiseja Ugandaan.

-Kyse on tiedonvaihdosta. Siihen voi liittyä matkustamista tai se voi tapahtua täältä käsin. Emme avaa menetelmiä sen tarkemmin, Haapala sanoo.

Krp sai virka-apupyynnön perjantaina. Haapalan mukaan myös oli Krp on ollut asiassa aktiivinen.

-Molemmin puolin on oltu asiassa liikkeellä.

Kiivaana vellonut kohu johti perjantaina kahden Patrian johtajan eroon. Tehtävänsä jättivät Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtaja ja myynti- ja markkinointijohtaja.

Patrian neuvottelukunta kuulee Patrian johtoa ensi viikolla. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sai jo aiemmin selvityksen Patrian johdolta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti