Uutiset

Kuivuuden piinaamassa Etelä-Australiassa ammutaan tuhansia kameleita

Kuva: EPA

Australiassa jopa noin 10  000 kamelia saatetaan joutua ampumaan kuivuuden takia, kertoo CNN. Etelä-Australian osavaltion rutikuivassa luoteiskulmassa paikalliset asukkaat ovat valittaneet kamelien juovan alueen vesivarat loppuun.

Alueen väestö koostuu pääasiassa aboriginaaliyhteisöistä. Aboriginaalijohtajat antoivat luvan kaataa kameleita viiden päivän ajan, ja tapettavien kamelien määrä voi nousta 10  000:een. Paikallishallinnon mukaan suuret vettä etsivät kameliryhmät uhkaavat alueen asukkaiden vähäisiä vesivaroja.

Australian aavikkoisiin sisäosiin tuotiin kameleita 1800-luvulla auttamaan kuljetuksessa ja rakennustöissä. Autojen yleistyttyä kameleita päästettiin luontoon, ja näin Australiaan syntyi suuri villikamelikanta. Kameleita uskotaan olevan maassa noin miljoona.

Etelä-Australia on monen muun Australian alueen tavoin kärsinyt viime kuukausina pahasta kuivuudesta. Etelä-Australiassa on ollut myös tuhoisia maastopaloja, joskaan ei siinä laajuudessa kuin naapuriosavaltioissa Uudessa Etelä-Walesissa ja Victoriassa.

Myös monet muut eläinlajit ovat kärsineet Australian kuivuudesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic