Uutiset

Kuljetusalan ammattiliitot pohtivat yhdistymistä yhdeksi liitoksi – uusi yhteistyö alkoi ja sulautuminen on vaihtoehto

Maa- meri- ja rautatieliikenteen uudessa yhteistyön tehostamisessa on suurta painoarvoa. Jos syntyy yksi yhteinen ammattiliitto, sen yhteiskunnallinen painoarvo kriittisissä kuljetuksissa vain kasvaa.
Jos Kuljetusliitot KL yhdistyy vielä yhdeksi yhtenäiseksi ammattiliitoksi, sen painoarvo yhteiskunnassa vain kasvaa.

SAK-laiset kuljetusalan ammattiliitot kokoavat voimiaan ja saattavat yhdistyä jopa yhdeksi ammattiliitoksi

– Yhdistyminen on yksi vaihtoehto, sitä ei ole suljettu pois, Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting kertoo Lännen Medialle.

Kuljetusalan ammattiliitot ovat tänään perustaneet Kuljetusliitot KL -nimisen järjestön. Siinä ovat mukana Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU, Suomen Merimies-Unioni SMU, Veturimiesten liitto VML ja Rautatievirkamiesliitto RVL.

Simo Zitting aloittaa Kuljetusliittojen puheenjohtajana.

– Yhdistyminen yhdeksi liitoksi riippuu nyt siitä, miten me näemme tulevaisuuden ja miten tämä tästä muotoutuu. Näin kaikki liitot ovat avoimesti todenneet.

Toveria ei jätetä -sopimusta vahvistetaan

Maa- meri- ja rautatieliikenteen yhteistyön tehostamisessa on Zittingin mukaan suurta painoarvoa. Jos syntyy yksi yhteinen ammattiliitto, painoarvo vain kasvaa.

– Toveria ei jätetä -sopimus on jo nyt, eli meidän tavoitteena on, että kukin liitto pääsee tes-kierroksilta sopimuksien kanssa pois. Tätä pyritään nyt vielä vahvistamaan.

Tällä hetkellä jokainen liitto neuvottelee työehtosopimukset erikseen.

Yli 50 000 jäsenen joukko

AKT:llä on tällä hetkellä reilut 30 000 maksavaa jäsentä, Posti- ja logistiikka-alalla reilut 10 000, Merimies-Unionilla noin 5 500 ja Veturimiesten liitolla ja Rautatievirkamiesliitolla yhteensä vajaat 2 000 maksavaa jäsentä.

Jos tämä joukko muodostaa yhden ammattiliiton jatkossa, sillä on yli 50 000 työntekijän vahvuus erittäin kriittisillä aloilla yhteiskunnan toimivuuden kannalta.

– Mitä enemmän puhalletaan yhteiseen hiileen, sitä vahvempia ollaan, Zitting painottaa.

Kuljetusliitot KL:n tarkoituksena on edistää ja kehittää liittojen keskinäistä yhteistoimintaa sekä edunvalvonta- ja sopimustoimintaa.

Järjestön perustajina olevat liitot toimivat jo nyt yhteisissä toimitiloissa, mikä helpottaa tulevaa yhteistyötä.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic