Uutiset

Kultarannan päärakennukseen kaavaillaan remonttia – kilpailutus suunnittelulle käynnissä

Naantalissa sijaitsevan tasavallan presidentin kesävirka-asunnon Kultarannan rakennukset remontoidaan tulevina vuosina.

Tasavallan presidentin kanslia on käynnistänyt heinäkuun puolessavälissä kilpailutuksen Kultarannan rakennusten arkkitehtisuunnittelupalveluille. Kanslian linnanvouti Anne Puonti kertoo Lännen Medialle sähköpostitse, että kilpailutus liittyy alueen rakennusten kunnostusaikeisiin.

Kultarannan tontilla on Puontin mukaan 46 eri-ikäistä rakennusta, ja lähivuosina osan peruskorjaus ja kunnostus on edessä.

-Graniittilinnan kunnostaminen sisältyy suunnitteluohjelmaan, Puonti kertoo viitaten Kultarannan päärakennukseen.

Hankintailmoituksen mukaan urakkakokonaisuus kestää vuoteen 2022 asti. Tarkkaa hintalappua ei ole vielä laadittu, koska suunnittelu on vasta alkamassa.

-Hanke toteutetaan vaiheittain vähintään viiden vuoden aikana, ja kustannusarviot tehdään suunnittelun edetessä, vastaa Puonti.

Parhaillaan on käynnissä myös Kultarannan puistourakkaa koskeva kilpailutus, ja puiston kunnostuksesta on aiemmin myös tasavallan presidentin kanslia tiedottanut.

Puonti kertoo, että puistotyötä varten on jo aiemmin kilpailutettu maisema-arkkitehti.

Kultaranta on toiminut tasavallan presidentin kesävirka-asuntona virallisesti vuodesta 1923 eduskunnan äänestyspäätöksen jälkeen. Itse rakennus on valmistunut vuonna 1916, ja sen rakennutti itselleen maanviljelysneuvos ja liikemies Alfred Kordelin.

Kordelin ehti kuitenkin käyttää graniittihuvilaansa noin vuoden päivät, koska hänet ammuttiin Mommilassa vuonna 1917.

Valtio sai huvilan lahjoituksena vuonna 1923 Turun suomalaiselle yliopistoseuralle. Kultarannan on suunnitellut arkkitehti Lars Sonck.

Huvila sijaitsee 54 hehtaarin tontilla, jolla sijaitsee myös kunnostusta odottava puutarha.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic