Uutiset

Kuolemansairaan Alfie-pojan vanhemmat eivät luovuta – haluavat yhä viedä lapsen hoitoon Vatikaaniin

Brittiläinen valitustuomioistuin saa tänään käsiteltäväkseen tapauksen, jossa vanhemmat vaativat hoitoa lähes kaksivuotiaalle kuolemansairaalle pojalleen. Poika on ollut koomassa jo yli vuoden verran.

Kuolemansairas Alfie Evans sairastaa harvinaista aivorappeumatautia. Sen myötä lähes 70 prosenttia pojan aivojen hermosyistä on tuhoutunut.

Britannian lääketieteen asiantuntijoiden mukaan lisähoidot eivät enää voi auttaa lasta, mutta lapsen vanhemmat haluavat silti viedä lapsen Vatikaanin Bambino Gesu -lastensairaalaan Roomaan. Sairaala on luvannut huolehtia lapsesta.

Tapaus on nostattanut esille vahvoja tunteita siitä, onko lääkäreillä, tuomareilla tai vanhemmilla oikeutta päättää lapsen elämästä.

Tapausta on puitu oikeudessa pitkään ja hartaasti. Viimeksi maanantaina oikeus päätti, että lapsen elintoimintoja ylläpitävät laitteet tulee sammuttaa. Hämmästyttävää kyllä, Alfie pystyi siitä huolimatta hengittämään itse.

Tiistaina korkein oikeus kieltäytyi antamasta Evansin vanhemmille lupaa viedä hänet Roomaan. Vanhemmat valittivat asiasta valitustuomioistuimeen, joka kuulee valituksen tänään keskiviikkona.

Alfien vanhempien, Tom Evansin ja Kate Jamesin mukaan vanhemmilla tulisi olla oikeus päättää siitä, mikä on lapselle parasta.

-En luovuta, sillä Alfie hengittää itse eikä hän kärsi. Hänelle ei ole annettu lääkkeitä, hän taistelee, sanoi pojan isä toimittajille.

Alfie on ollut Alder Heyn lastensairaalassa Liverpoolissa joulukuusta 2016 lähtien.

-Meidän mielestämme on tärkeää, että ihmiset tietävät, että hoitojen jatkamiseen tai lopettamisen liittyviä päätöksiä ei tehdä heppoisin perustein, viestitti Alder Heyn sairaala tiistaina.

Myös paavi Franciscus on tukenut lapsen vanhempien pyrkimyksiä tuoda lapsi hoitoon Roomaan.

-Toistan vaatimukseni siitä, että lapsen vanhempien kärsimys kuulaan ja heidän vaatimansa hoito suodaan heille, twiittasi paavi maanantaina.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic